Egyesület

Egyesületünk története

Rólunk

Egyesületünk 1983-ban alakult, alapítói Gnyálin István és dr. Veres Attila, a sportág válogatott versenyzői voltak. Az ő irányításukkal Tökölön és Szigetszentmiklóson indult meg a szakmai munka. A 80-as évek divatsportjának számító irányzat Tökölön és Szigetszentmiklóson is gyorsan hódított. Az első időszak szakmai célja közé tartozott a sportág megismertetése és megszerettetése. Sportrendezvényeken és beszámolókon mindenki meglepődött a magyar bajnoki címek és nemzetközi szintű csapat létrehozását célul tűző alapító mester tervein. Ezeknek a céloknak teljesítéséhez nagy utánpótlás bázisra volt szükség és egy olyan széleskörű szakmai alap letételére, ami hosszútávon biztosítja az egyesület eredményességét. Az első komolyabb megméretés két éves csapatépítő munka után, a korosztályos Budapest Bajnokságon való induláskor történt, ahol mindenki meglepetésére 7 aranyéremmel tért haza a csapat. A jó indulást egy tíz éves sikersorozat követte. Ebben az időszakban bármilyen utánpótlás versenyt rendeztek, azt összesítésben mindig egyesületünk nyerte. Ettől az időszaktól kezdve nem csak versenyeztünk, hanem sok sikeres versenyt is rendeztünk a támogatóink és szponzoraink megelégedésére. Ezekben az években már megszűnt a kezdeti bizalmatlanság az ismeretlen sportággal szemben és munkánkkal kivívtuk környezetünk elismerését. A sportegyesület versenyzői közül több mint százan nyertek országos, 18 sportoló nyert Európa-bajnoki és világbajnoki címeket. Közülük 6 sportoló rendelkezik 14 vb címmel és 2 versenyző 4 Eb aranyéremmel. A legeredményesebbnek a hatszoros világbajnok Pesuth Rita, a profi K1 világbajnoki címmel rendelkező Laszák Zoltán, az Eb és vb aranyérmes Wágner Vivien és Kolozsvári Kinga bizonyult.

Az indulásnál ígért eredmények teljesültek. 12 feketeöves mester nevelkedett klubunkban. Jelenleg három helyszínen, közel 100 sportoló edz egyesületünkben. Az utánpótlásért Vetor András felel, az egyesület működését és a szakmai munkáját továbbra is Gnyálin István 5 danos mester, a klub alapítója irányítja.

Csapatunk mire büszke?

Büszkék vagyunk arra, hogy az elmúlt 40 évben edzéseinken ezernél is több fiatallal
sikerült megszerettetnünk  a sportolást és küzdősportunkat. Más sportágakban tovább sportolók között is találhatók nálunk nevelkedett versenyzők. A kiváló
eredmények mellett sok, az életben sikeres és értékes embert neveltünk.

Hogy mit várunk a jövőtől?

 • Egy sportot támogató politikát
 • Eredményeket megbecsülő társadalmat
 • Sportunkat anyagilag is támogató Önkormányzatot és helyi vállalkozókat
 • Sok tanítványt

40+

Év tapasztalat és megannyi állami elismerés...

100+

Országos és nemzetközi verseny rendezése...

1000+

Ezernél is több sikertörténet és 12 feketeöves mester...

10.000+

Több, mint 10.000 liter veríték...

Edzőink

Gnyálin István

A sportágunk megalakításában és fejlesztésébe aktívan részt vettem. Gyakorlatilag egy új, a BUDO gyökereire épülő küzdősportot hoztunk létre, aminek a fő jellemzője az volt, hogy elhagyva a tradíciókat védő felszerelésben gyakoroljuk az állóharc technikáit. A védőfelszerelések biztosították a sérülések kockázatának csökkenését, elkerülését és ennek köszönhetően akár heti gyakoriságú versenyzést is lehetségessé vált.

Visszagondolva érdekes és izgalmas időszakot éltünk meg, minden nehézsége ellenére szép feladat volt, amit a mai napig tartó sportpolitikai sikerek és szakmai eredmények igazolnak.

Egy sportág működésében sok munkát kell elvégezni. Ilyen feladat a szövetségi munka, a klubvezetői munka és az edzői munka.

Én mind a kick‐box megalakulás kezdete óta résztvevő alapító, az elnökség tagjaként végeztem szövetséget képviselő munkát (média kapcsolattartó) és pestmegyei kickbox elnökként klubépítő feladatokat egyaránt.

Sportegyesületünk több mint 100 országos versenyt és 24 nemzetközi versenyt rendezett. Vezettem megyei bíróképző kurzusokat, bíróként országos és nemzetközi versenyeken bíráskodtam. Több kommunikációs és sportágfejlesztő előadást tartottam Pest megyében és szövetségi szinten egyaránt.

Mint klubalapító és ügyvezető elnök a szakmai feladatok mellett kellett találni a sportegyesületünk fejlődéshez szükséges edzés helyszíneket. Képeztem csoportjaink edzőit, annak érdekében, hogy a legerősebb klubbá váljunk az országban. 1A szakmai képzés mellett legnagyobb klubvezetői feladat az anyagi működőképesség megtartása volt. Kellett foglalkozni a kommunikációval, Web oldal készítésével, cikkek írásával, könyvelés előkészítéssel és mellette a legnagyobb feladattal a szponzorok megtalálása és megtartása volt.

Az első időszakban a legnagyobb probléma az volt, hogy a rendszerváltás előtt az emberek megszokták, hogy állami sportegyesületek voltak, amiknek működése helyi és állami pénzekből történt.

A kickbox sport a „tűrt” kategóriában tartozott, nem kaptunk állami támogatást, ezért piaci körülmények között kellett működni. Sportolóknak a többi sporthoz képest magas havi tagdíjat kellett fizetni és ennek okát sokan nem értették, vagy a folyamatos tájékoztatás ellenére, nem akarták megérteni.

Sokszor találkoztunk olyan gondolattal, hogy a klub vezetői és edzői ebből élnek, de sajnos a valóság nem ez volt és a mai napig nincs így. A sportág és a klub helyzetével kapcsolatos szülői értekezleteken és az év végi értékelések és tervek megbeszélésén, mindig el kellett mondani a kick‐box sport körülményeit, de ennek ellenére még sem ment át a fejekbe.

Sajnos nem értették meg az emberek, hogy nem csupán jogok vannak, hanem kötelezettségek is. Napjainkban az a probléma, hogy a szülők többsége el sem jön egy szülői értekezletre vagy megbeszélésre, ezért a tájékozatlanság sok problémát okoz.

Edzői munkámról a statisztika nyelvén:

40 év – 480 hónap – 2080 hét – ~10 000 edzés – 80 edzőtábor – ~1000 verseny/hétvége (távol a családtól) – ~2 000 versenyző és ~ 20 000 mérkőzésen voltam a tanítványaim mögött.

Az edző és tanítvány munkájából elért érmek száma a fent leírt adatok alapján nem áll módomban megadni, ez a „rengeteg” számú kategóriába tartozik! Viszont több mint 100 tanítványom lett magyar bajnok a korosztályában és válogatottként képviselte a klubot és az országot. Sportegyesületünkben összesen 19 versenyző lépett Európa és világbajnokságon dobogóra és ebből 6 fő a dobogó tetején állt és aranyérmet vagy bajnoki övet kapott. A nálam nevelkedett fekete öves mesterfokozattal rendelkezők létszáma 13 fő és az elért összes Dan fokozat száma 21.

Hálás vagyok versenyzőimnek azért, hogy a közös munkánk eredményei alapján az országban egyedüli rekorddal rendelkezem, én vagyok az az edző, akinek tanítványai rendelkeznek pointfighting, light‐contact, kick‐light, full‐contact és K1 világbajnoki címmel! Sok mindent elértünk, a sikereket még felsorolni is nehéz, de egy dolog megvalósítása hiányzott, ez pedig az, hogy nem sikerült egy központi helyen edzőtermet felépítenem.

Rendszerváltás idején több évig kerestem a lehetőséget, de az egyhelyszínes edzéslehetőség nem valósult meg.

Edzői munkám díjai:

 • 1993 évben Telesport Emléklap
 • 1993 évben az Eredményes Edzői Munkáért díj – Pest megye Önkormányzata
 • 1994 évben az Eredményes Edzői Munkáért díj – Pest megye Önkormányzata
 • 1995 évben az Év Edzője – Pest megye Önkormányzata
 • 1995 évben sikeres edzői munkáért Sportminiszteri díj
 • 1998 Tököl Emlékérem
 • 1999 évben 20 éves a Magyar Kickbox arany gyűrű
 • 2003 évben 5 danos feketeöves mester lettem ‐ MKBSZ
 • 2005 Tököl Sportjáért Díj
 • 2007 évben a Legeredményesebb Sportegyesület – Pest megye
 • 2008 Szigetszentmiklós Városi Testnevelési és Sportdíj
 • 2009 évben az Év Edzője – Pest megye Önkormányzata
 • 2010 Tököl Sportjáért
 • 2011 évben az Év Edzője – Pest megye Önkormányzata
 • 2014 évben az Év Edzője – Pest megye Önkormányzata
 • 2018 Tököl Város Életműdíj

A felsorolásból látható, hogy minden elismerést a szakmai munkámért és eredményeimért kaptam, nincs benne olyan elismerés, amit politikai helyezkedéssel értem volna el! Lehet, hogy aki olvassa, azt gondolja, hogy kiscserkész voltam, de erre két dolgot tudok mondani:

 • Nekem fontos hogy önazonos legyek, mert az értékrendem szerint szeretem, ha a munkám minősége és eredményei alapján kapom az elismerést. Ez a gondolkodás a mai világban önmenedzselési hibának számít. Én így is elégedett vagyok.
 • Tanítványaimnak azt hirdettem, hogy győzzél becsületesen és emelt fővel veszítsél!

Vetor András

András a klub negyedik generációjának kiváló versenyzője volt. Magyar bajnoki és nemzetközi versenyek győztese. Többszörös magyar válogatott.

Táskányi érme között sajnos Eb és Vb érmek nincsenek, de ez a tény tehetségét nem csorbítja. Mint sok tanítvány András is a középiskola időszakában hagyta abba a versenyzést, sok érem lehetőségről emiatt maradt le. A 2018. évben történt klubszakadás idején kerestem meg azzal az ajánlattal, hogy legyen a klub utánpótlás edzője. A felkérést elfogadta és ezt követően megbízható munkával építi az 5. generációt.

Nem egyszerű feladatot vállalt, mivel ebben az időszakban volt a Covid járvány, ezért online edzésekkel és szabadtéri edzésekkel vészeltük át ezt a nehéz időszakot.

Napjainkban nehéz motiválni a fiatalokat, mert elvárják a gyors eredményt, lehetőleg minél kevesebb munkával érjenek el sikert és még élvezzék is a sok izzadsággal járó kemény edzésmunkát. Hogy ezeknek a kihívásoknak megfeleljen, jelenleg edzői iskolába jár és júniusban fejezi be.

„Örülök Andrásnak, mert a fiatalokhoz korban közel áll és emiatt könnyebben megtalálja velük a sikerhez szükséges együttgondolkodást és megfelelő kommunikációt.” – Gnyálin István

Napjaink
versenyzői

Bakó Kevin

„Motivált és tehetséges sportoló, bízom benne, hogy mint versenyző szép sikereket fog elérni a jövőben!”
– GI. vezetőedző

Gyurkovics Levente

„Motivált és tehetséges sportoló, bízom benne, hogy mint versenyző szép sikereket fog elérni a jövőben!”
– GI. vezetőedző

Kenéz Ádám

„Motivált és tehetséges sportoló, bízom benne, hogy mint versenyző szép sikereket fog elérni a jövőben!”
– GI. vezetőedző

Németh Bence

„Motivált és tehetséges sportoló, bízom benne, hogy mint versenyző szép sikereket fog elérni a jövőben!”
– GI. vezetőedző

Kiemelt eredményekkel
rendelkező versenyzőink

Pesuth Rita

Hatszoros világbajnok
 • 1993 – Atlantic City – light‐contact 50 kg
 • 1995 – Stuttgart – light‐contact 55 kg
 • 1995 – Stuttgart – semi‐contact 55 kg
 • 1997 – Gdansk – semi‐contact 55 kg
 • 1995 – Caorle – light‐contact 55 kg
 • 1995 – Caorle – semi‐contact 55 kg
 • 1984 – 1999 között sokszoros világkupa és Magyar bajnok

Wágner Vivien

Európa és világbajnok
 • 2006 Utánpótlás világbajnok
 • 2007 Utánpótlás Európa bajnok
 • 2009 Felnőtt vb ezüstérem
 • 2010 Felnőtt Eb aranyérem
 • 2010 Felnőtt Profi Európa bajnok
 • 2011 Felnőtt világbajnok
 • 2015 Felnőtt vb bronzérem

Laszák Zoltán

K1 világbajnok, magyar bajnok
 • 2016 Profi K1 Világbajnok
 • WFC Profi Nemzetközi bajnoki öv
 • Profi K1 Magyar bajnok
 • Amatőr Eb bronzérem
 • Amatőr Eb ezüstérem
 • Többszörös magyar bajnok

Kolozsvári Kinga

Európa‐ és világbajnok
 • Junior világbajnok 2018 Jesolo
 • Junior Európa bajnok 2017 Skopje
 • 6x Világ kupa győztes
 • Utánpótlás 9x magyar
 • bajnok Felnőtt 1x magyar bajnok

Elszaszer Kitti

2x világbajnok
 • 2x Utánpótlás Világbajnok 2010, 2012
 • Up Eb 2013 bronzérem, 2015 ezüstérem
 • 7x Világ kupa győztes
 • 11x Utánpótlás Magyar bajnok
 • 2012 Pestmegye Év Sportolója 1 hely,
 • 2013 Pestmegye Év Sportolója 3. hely

Vigmond Richárd

világbajnok
 • Utánpótlás vb 2014. aranyérem
 • 5x Világ Kupa győztes
 • 6x Utánpótlás magyar bajnok

Hudák Marianna

vb ezüstérmes
 • Felnőtt világbajnoki ezüstérem – 2005 Szeged
 • Többszörös világ kupa győztes
 • 5x Utánpótlás Magyar bajnok
 • Többszörös felnőtt Magyar bajnok

Elszaszer Dávid

eb ezüstérmes, magyar bajnok
 • Utánpótlás vb 2012. ezüst
 • Utánpótlás Eb 2013. ezüst
 • Utánpótlás 8x magyar bajnok
 • Felnőtt 9x magyar bajnok
 • Világ Kupa győztes

Takács Péter (Peta)

vb bronzérmes, eb ezüstérmes
 • 2008 Nápoly vb full‐contact bronzérem
 • 2007 Portugália Eb light‐contact ezüstérem
 • 6x Világ Kupa győztes
 • 8x Tököl Kupa győztes
 • 11x Magyar bajnok
 • Pestmegye Év Sportolója választáson 2008 évben 2 helyezést ért el (első Cseh László volt), 2009 évben 3 helyezett volt.

Kovács Betty

vb ezüstérem
 • 2004 WKA Felnőtt Európa bajnok
 • 1995 Felnőtt vb ezüstérem – Stuttgart
 • 2005 Felnőtt vb ezüstérem – Szeged
 • 2x Világkupa győztes
 • 3x Felnőtt Magyar bajnok

Kócs Ildikó

eb bronzérem
 • Európa Bajnok ezüstérmes
 • Magyar bajnok második helyezett

Olajos Enikő

vb bronzérem, magyar bajnok
 • 2010 Junior világbajnoki bronzérem
 • 2012 Junior világbajnoki bronzérem
 • 4x Világ Kupa győztes
 • 3x Tököl Kupa győztes
 • 6x Magyar bajnok
 • Többször volt Pestmegye Év Sportolója

Fésű Lajos

vb ezüstérem, magyar bajnok
 • Európa Bajnok bronzérem
 • Világbajnok ezüstérem
 • Többszörös Magyar bajnok

Farkas Julianna

eb bronzérem, magyar bajnok
 • 2x Európa Bajnok bronzérem
 • Többszörös Magyar Bajnok
 • 2020 évben Tököl Sportjáért Érdemérem

Vejmola Dániel

vb bronzérem
 • 2015 Pozsony vb Light contact bronzérem
 • 2015 Pozsony vb kick‐light contact bronzérem
 • 1x Utánpótlás bajnok
 • Sok országos és nemzetközi verseny, dobogós helyezettje volt.

Tresser Kata

vb bronzérem
 • Junior vb Portugália bronzérem
 • 1x Világ Kupa győztes
 • 8x Utánpótlás magyar bajnok
 • Több alkalommal volt Pestmegye Év Utánpótlás versenyzője

Vetor Attila

Junior vb bronzérmesünk
 • Világbajnok bronzérem
 • 5x Magyar bajnok

Ahmad Illias

EB ezüstérmes
 • EB ezüstérem
 • Magyar bajnok
 • Pestmegye Év Utánpótlás sportolója

Az elmúlt 40 év képekben

Életképek

Videók

Kiemelt támogatóink

Partnereink

Scroll to Top