Világ Kupa Szeged – Csapatunk nemzetközileg is az élvonalhoz tartozik

Világ Kupa Szeged – Csapatunk nemzetközileg is az élvonalhoz tartozik

Óriási győzelmekkel tisztelegtek a magyar kick-boxosok dr. Leyrer Richárd emlékének Szegeden

A nemzetek összesített versenyében 1. Magyarország

Több mint 800 nevezés, 75 klub a világ minden tájáról és kimagasló magyar sikerek a nemzetközi mezőnyben – jól szervezett versennyel és eredményes szerepléssel emlékeztek meg a magyarok a sportág szövetségének januárban elhunyt elnökéről, dr. Leyrer Richárdról. A Szegeden megrendezésre kerülő éves tornát idén a Szövetség tiszteletbeli örökös elnökének emlékére ajánlották a szervezők. A hazai tatamis harcosok a tőlük megszokott teljesítményt nyújtva uralták a mezőnyt, de ringben is szép számmal termett magyar arany.”

A háromnapos versenyen, sportegyesületünk  9 aranyérmet, 6 ezüstérmet és 5 bronzérmet szerzett és ezzel több nemzetközi válogatott csapatot is megelőzve 9 helyezést értünk el. Amennyiben „csupán” a klubokat nézzük, akkor 4. lettünk a sportegyesületek versenyében.

A ringben full-contact kategóriában mindhárom versenyzőnk kemény küzdelmeket vívót és a 2 aranyérem és 1 bronzérem megszerzésével a magyar klubok között kiemelkedően szerepelt.

Wágner Vivien nagy visszatérése volt ez a verseny, mivel négyéves kihagyás után lépett újra ringbe. Világbajnokunk TKO-val győzte le török ellenfelét, ami azt jelenti, hogy háromszor kellett rászámolni Rabia Yeldonganra, majd a döntőben főlényes győzelmet aratott a fehérorosz Zinevich Dziyana ellen. Vivien mindkét ellenfelét nagy technikai főlénnyel, látványos technikák bemutatásával tűzbe hozta a neki szurkoló nagyszámú közönséget. Későbbiekben egy bővebb riporttal számolunk be a visszatérés részleteiről és a gyors kéthónapos felkészülésről.

Laszák Zoltán ismét a dobogó tetejére álhatott, mivel a döntőben kemény küzdelmet vívót a fehérorosz Tiutiunnyk Andri-val. A belorus végig vezetet, majd taktikát váltottunk és a nagy kondíciós tartalékokkal rendelkező Zoli, az új sebességben már ellenállhatatlannak bizonyult.

Elszaszer Dávid egy ukrán ellenféllel került össze az elődöntőben és annak ellenére, hogy felváltva vezettek, Dávid 3 fejre bevitt baltarúgással előnyt szerzett, amit a mérkőzés végétől számított 5mp-ig meg is tartott, de sajnos a végén bekapott egy találatot és így a végén az ukrán győzött 1:2 pontozással.

Tatamis szabályok light és kick-light szabályrendszerében nagyot alkotott a csapat, mert az elért eredmények alapját méltán bizakodunk abban, hogy idén több válogatott versenyzőnk lesz, de ahhoz még a hétvégi országos bajnokságon is jól kell szerepelnünk.

Mindenki nem fér bele a beszámolóba, de ha néhány eredményt szeretnénk kiemelni, akkor ezek közé tartozik:

-         Fésű Lalee, ki jó formát mutatva magabiztos győzelmet szerzett a döntőbeli presztízs mérkőzésen, ahol 3:0-s pontozással legyőzte László Barnabás-t.

-         Vigmond Richárd világbajnokunk, kicklight szabályrendszerben magabiztos győzelmet aratott.

-         Elszaszer Kitti mindkét szabályrendszert megnyerte, ezzel ismét bizonyította tehetségét.

-         Bakó Krisztián újoncunk, ezen a versenyen is a legjobbak közé tartozott kick-light kategóriában. Ő az idei év felfedezettje, mivel ismét aranyérmet tudott bezsebelni.

-         Olajos Enikő, hosszú sérüléséből felgyógyulva először indult idén versenyen és egy cseh és szlovák ellenfelet legyőzve diadalmaskodott.

-         Soós Marianna kezdő versenyzőnk győzelmének értékét az is növelte, hogy az utóbbi versenyek kudarca után, ez a győzelem megerősítette a munkában való hitét.

-         Örültünk Spácay Zsuzsa ezüstérmének, mivel Zsazsa 15 év kihagyás után, anyaként kezdte újra a versenyzést és élete első light-contact versenyén tudott érmet szeretni. Gratula! J

A többi érmes versenyzőkre is nagyon büszkék vagyunk, de mindenki nem fért bele a kiemelésbe. Gratulálunk a versenyzőknek és edzőknek és köszönet mindenkinek, aki a klubot támogatja!

Köszöntjük a klub új támogatói között a 4fight Sportszer Gyártót, aki Laszák Zoltánt, Elszaszer Dávidot és Kittit, valamint Olajos Enikőt sportfelszereléssel támogatja.

Eredmények

Aranyérmesek:

Wágner Vivien, Elszaszer Kitti2x, Olajos Enikő, Soós Marianna, Laszák Zoltán, Fésű lalee, Vigmond Richárd

Ezüstérmesek:

Spácay Zsuzsa, Farkas Julianna, Kolozsvári Kriszta, Szikora Levente, Schneider Lili, Ahmad Ilias

Bronzérmesek:

Gyöngyösi Kevin, Kolozsvári Kinga, Szikora Levente, Schneider Lili, Adler Dávid

DSC_0391tn_ DSC_0340tn_