Utánpótlás Európa bajnoság sikerei

Utánpótlás Kick-Box Európa bajnokság értékelése – Spanyolország / San Sebastian

EREDMÉNYEINK

3 ezüstérem és 4 bronzéremmel zártuk az Eb-t!

- Fésű Lalee 57 kg duplázott, ezüst és bronzérmet szerzett. – Lalinak minden adottság megvan ahhoz, hogy Európa bajnok legyen, mivel kiváló fizikai képességei mellett játékos intelligenciája is kimagasló. 8 év kemény munkája van ebben az eredményben és ez alatt az évek alatt és idei munkáját tekintve is elmondhatjuk, hogy motivációjával sincs semmi gond, ezért az elvárás reális volt.

A csapatból Ö nyerte a legtöbb mérkőzést, és ha nem lett volna a light-contact szabályrendszerben példátlan rossz bíráskodás, aranyéremmel tértünk volna haza.

- Elszaszer Kitti 60 kg ezüstérmes lett

Kitti már kétszer „kóstolta” meg a siker ízét világversenyen, hisz kétszeres világbajnok. Az idei felkészülése nem volt ideálisnak mondható, többször iskolai elfoglaltság miatt és néha lustaság miatt nem edzett rendesen. A tavasz óta ismét beállt a sorba és Eb felkészülés során is motivált volt. Nagy kedvel készült utolsó éves junior világversenyére és az aranyérem megszerzésétől csak az egészen kiválónak mondható Nikola Hamerova cseh versenyző tudta megállítani.

Szép búcsúnak számít az ezüstérem, most következik a felnőttek világa!

- Vejmola Dani +94 kg duplázott két bronzérmet szerzett

Dani újonc versenyzőként elért két bronzérme dicséretes. A nehézsúlyúak mezőnye nem népes, viszont két szabályrendszerben is elindult és ez komoly megterhelés volt számára, mivel ebben a súlycsoportban „benyelt” ütéseknek és rúgásoknak elementáris erejük van. Dani hősiesen küzdött és elért eredmény miatt dicséret illeti. Erre a versenyre 15 kg-ot fogyasztott, ha sikerült volna a megcélzott 25 kg fogyasztás, akkor még szebb eredményt érhetett volna el.

Gratula!

- Kolozsvári Kinga 46 kg ezüstérmes lett!

A szintén újonc Kinga néhány éves edzésmunka ellenére szorgalma miatt kapott bizalmat, amivel élni tudott és érmet szerzett. Megbízható teljesítménnyel küldötte végig mérkőzéseit és egy kis rutinnal és több szerencsével még aranyérmet is szerezhetett volna.

Sok fejlesztésre váró időszak előtt állunk még, de az már látható, hogy Kinga jó versenyző alkat lesz.

Szuper kislány, csak így tovább!

- Vigmond Richárd 63 kg bronzérem

Ricsi tavaly világbajnok lett a cadet korú versenyzők között, idén a juniorok között szerzett bronzérmével bizonyította tehetségét. Amennyiben figyelembe vesszük, hogy a későbbi győztes ZAN PODBORSEK-től méltatlan bíráskodás mellett kapott ki 1:2 arányban, akkor még szebb is lehetett volna az eredmény. Tovább lépünk és tanulunk a hibákból! J

-       Farkas Julianna 60 kg első mérkőzés második menetének végén még fej-fej mellett haladt, de az olasz ellenfele taktikát váltott és a sok frontális rúgásra váltva előnyt szerzett, amit Juti nem tudott már megfordítani.

Juti egész éves munkája átgondolást igényel, Eb és Vb eredményekhez motiváltabb munkára van szükség.

-       Schneider Lili 55 kg-os cadet versenyzőnk szintén újonc volt a csapatban, érmet nem vártunk tőle. Kedvenc szabályrendszerében a kick-light kategóriában harcosabb hozzáállással még győzhetett volna, de light-contact szabályrendszerben az angol világbajnok magabiztos győzelmet szerzett.

Néhány éve kezdte a küzdősportunkat, további szorgalom, nagyobb motiváltság és elkötelezettség mellett sikerülhet neki felzárkózni a nemzetközi mezőnyhöz.

Köszönet a szülőknek a felkészülés alatt végzett munkájukért, valamint külön öröm volt, hogy többen eljöttek és személyesen biztatták versenyzőinket.

A siker részesei a támogatóink és szponzoraink, köszönjük nekik is a bizalmat!

Gratulálunk minden versenyzőnknek az eredmények miatt, valamint a klub vezetésének és edzőinek azt, hogy keményen dolgoztak a sikerért.

Van olyan ország, aki örülne az ilyen eredménynek, mink egy kicsit szomorkodunk, mert minimum 1 aranyat megérdemeltünk volna.

A lényeg az, hogy klubunk versenyzői továbbra is a nemzetközi élmezőnyhöz tartoznak. 

Most a felnőttek megméretései következnek, majd azt követően október 10-én a Jenox Tököl Kupa!

GI

 47624359DSC_0059

DSC_0992 DSC_1006 DSC_1010 DSC_1029

DSC_1089


DSC_0286