Újabb világbajnokot avattunk

Vigmond Richárd megszerezte klubunk 11. világbajnoki címét

A selejtezők és elődöntők után, felgyorsultak az események. Tegnap este még a lengyel ellenfél elődöntőbeli mérkőzését elemeztük, ma reggel az elemzésre alapuló átmozgató taktikai edzés követett, majd a délutáni döntők programjában már küzdőtérre léptünk.

A döntőbeli lengyel ellenfél egy kemény stílusban verekedő és folyamatos offenzívában küzdő harcos lett. Technikai repertoárban a boksz és a combrúgás szerepelt, aminek ellenszerének megtalálása egy sokoldalú versenyzőnek is becsületére válik.

Szerencsére a tavalyi és idei év versenyein Ricsi magabiztosan szerepelt és sokat fejlődött, ennek köszönhetően bíztunk világbajnoki szereplésében. Sok ökölvívó edzőmérkőzés is megtette hatását, mert kiváló lábtechnikája mellé erősíteni tudtuk kéztechnikáját, de főleg a védekezésén sikerült javítani.

A mérkőzés elején bejöttek taktikai elemek és ezzel sikerült előnyt szereznünk, amit a küzdelem végéig sikerült megtartani. Voltak meleg pillanatok, mert a lengyel fiú nem adta könnyen magát, utolsó pillanatig nagy csata volt. A már harcnak tűnő viadalban a lengyel fiú a sorozatos szabálytalanság és a tiltott KO erejű technikák miatt mínusz pontot is kapott és mivel ezekre a keménységekre „kell” válaszolni, Ricsi is megkapta mínuszpontját. Egy VB címet megszerezni manapság nagy csatában lehet és a helytállás miatt Ricsi kiérdelemte a „Richmond grófja” címet!

Vigmond Richárd végül egyhangú pontozással 3:0 arányú győzelemmel világbajnok lett!

Köszönjük városaink támogatását, valamint szponzoraink, a Jenox Kft és OBO Bettermann anyagi támogatását.

Külön köszönjük Fésű Lajos és Elszaszer Zsolt segítségét, mivel önzetlen hozzáállásukkal csapatunknak nagy segítséget nyújtottak.

Az újabb Vb cím nagy siker a klub szakmai team – jének, valamint közösségi munkában résztvevő szülőknek.

31 év óta a világ elitjében lenni nem kis teljesítmény!

GI  

tn_DSC_1207 tn_DSC_1236 tn_DSC_1255 tn_DSC_1287 tn_DSC_1289 tn_DSC_1295 tn_DSC_0052 tn_DSC_0055tn_DSC_0063