Tököl Város munkásságának elismeréseként Életmű díjat adományozott Gnyálin Istvánnak

Tököl Város munkásságának elismeréseként Életmű díjat adományozott Gnyálin Istvánnak

Harmincöt év kick-box történelme

 

Február 18-án  Tököl Városért Emlékérmek és Életmű díjak átadására került sort Tököl Művelődés Ház zsúfolásig megtelt nagytermében rendezett eseményen.

Számos, Tököl Város életében kiemelkedő teljesítményt személy és szervezet részesült elismerésben.

Életműdíjban részesült Gnyálin István, a kick-box sportegyesületet 35 éve vezető klubunk elnöke és vezetőedzője. Rajta kívül díjazott lett Hudák Marianna, Laszák Zoltán, Elszaszer Dávid, Farkas Julianna, Bakó Krisztián sportolók, a régi tanítványok közül Pesuth Rita, Kovács Betty és Takács Péter.

Nem csak a kickboxban, de az egész hazai sportéletben ritka teljesítmény fűződik Gnyálin István nevéhez.

Sok-sok éven át működteti a Szigetszentmiklós-Tököl sportegyesületet egyszerre több szerepet is ellátva: Kezdő versenyzők oktatása, VB címre felkészítés, szponzorok, támogatók felkutatása, a velük és a támogató önkormányzatokkal való együttműködés menedzselése stb. csak egy része tevékenységének. Számos sportoló számára egyfajta apafigura is. Számos tanítványnak nyújtott segítséget tanulmányaikban, a munkahelykeresésben, magánéleti problémák megoldásában.

István a hagyományos értékek talaján áll: a kemény, céltudatos munkában hisz, amely folyamatos, igényes továbbképzéssel, innovációval párosul. Tanítványait mindenkor a sportszerűségre nevelte, neveli. Kiáll mindenkor a klub jogaiért és küzd a méltánytalanságok ellen. Ez az alapállás az, amely az önkormányzat támogatásával lehetővé tette, hogy olyan tehetségek, mint Pesuth Rita, Wágner Vivien vagy Laszák Zoltán a csúcsra érhessenek és így Tököl és Szigetszentmiklós nevét az országhatáron túl is ismertté tegyék.

Dr. Veres Attila

dij kicsi
Kitüntetés (134)

életműdíj GI