Szlovák Open Nemzetközi Kick-box verseny

Szlovák Open Nemzetközi Kick-box verseny

5 aranyérem, 4 ezüstérem és 8 bronzérem megnyerése ismét mutatja a klubban folyó minőségi munkát, valamint versenyzőink és edzőink tehetségét.

Az utánpótlás korú Kolozsvári Kinga, a felnőtt Wágner Vivien és Laszák Zoltán nagy sikere!

Hétvégén, felvidéki Besztercebányán, 9 ország 800 nevezője részére rendezett versenyen nagy létszámú csapattal indultunk. Ezen az év eleji versenyen szokásunknak megfelelően idén is „mélyvízbe dobtuk” a kis tapasztalattal rendelkező utánpótlás versenyzőinket is, felmérve azt, hogy kik legyenek azok, akiket idén a nemzetközi versenyeken érdemes elindítani.

Az idei indulószámnak köszönhetően sok, általában 8-as, de volt olyan súlycsoport, ahol 16-os tábláról indult a verseny, ezért a dobogóra lépő versenyzőknek komoly erőbedobásra volt szükségük.

A szombati napon az utánpótlásé volt a főszerep, ahol a debütáló sportolóink jól helytálltak, Kolozsvári Enikő, Varga Daniella, Szikora Levente, Soós Marianna és Soltvadkerti Dániel az elvárásainknak megfelelően küzdöttek, nem szeppentek meg, kaptak és adtak.

Rutinosabb versenyzőink számára, a felmérő versenynek számító Szlovák Open több tanulsággal szolgált, amiből a további edzésmunka és mentális felkészülés szempontjából kell a tanulságot levonni.

A csapatból nagyon jó benyomást keltett Gyöngyösi Kevin, ki fiatal kora ellenére szemet gyönyörköttető technikákat mutatott be és mindkét szabályrendszerben érmet szerzett.  Bakó Krisztián ismét bizonyította tehetségét, kemény színvonalas mérkőzéseken győzedelmeskedett, hét küzdelmet vívott és ezek alapján egy bronz és egy ezüstérmet szerzett. Aranyat érdemelt volna J

A tavalyi év Pest Megye sportolói díjas válogatott versenyzőink szép sikert értek el, mivel Fésű Lajos jó formát mutatva súlycsoportjában szereplő korábbi két világbajnokból az elődöntőben a szlovák fiút legyőzte és a döntőben a nagy rivális cseh világbajnok skalpját is majdnem megszerezte. Kolozsvári Kinga válogatott versenyzőnk végig határozottan menetel és magabiztosan győzött mindkét szabályrendszerben, ezért külön gratulációt érdemel! J

A verseny második napján, a felnőtt versenyzők viadalaira került a sor. Itt felnőtt válogatottjaink közül négyen indultak. Tatamin rendezett szabályrendszerekben nem sikerült Elszaszer Kitti idei évi bemutatkozása, ez nem az Ő napja volt. A lendületet Wágner Vivien mérkőzése adta a csapatnak mivel rutinjának és tehetségének köszönhetően magabiztosan szerezte meg a light contact 65kg aranyérmét.

A verseny full-contact és K1 szabályrendszerében induló idei mezőnyről elmondható, hogy komoly mezőny jött össze ezen a viadalon, mivel a cseh és lengyel a klubok mellett, a két ország a teljes nemzeti válogatottjával indult és emellett több ukrán, litván, szlovák és közöttük sok kiváló válogatott magyar versenyző is emelte a verseny színvonalát.

A ring kötelei közé először klubunk fiatal tehetséges versenyzője Elszaszer Dávid lépett, aki most épült fel vírusos fertőzéséből, de minimális regenerációja ellenére kérte az indulási lehetőséget. Dávid első mérkőzése szoros csatát hozott, aminek a vége a lengyel válogatott fiú 2:1-es győzelmét hozta. Sajnos hiába volt Dávid találati aránya jobb, erőben az ellenfél most jobb volt.

Wágner Vivien a páston szerzett győzelme után full-contact szabályrendszerben is indult. Profi full-contact Európa bajnoki övvel rendelkező versenyzőnk a döntőben magabiztos győzelmet szerzett, az MMA stílusban is kiváló cseh Martina Ptackova ellen. Bravó Vivien!

Laszák Zoltán a múlt heti Európa Kupa megnyerése után ezen a versenyen is indult, annak ellenére tette ezt, hogy szombaton „diplomaosztáson” vett részt és az éjszakába nyúló buli helyett, reggel már Besztercebányán mérlegelt. A láthatóan nagy motiváció és önbizalom meghozta az „önfeláldozás” gyümölcsét, mivel először lengyel Filip Adamikot, majd az elődöntőben a cseh Pavel Pilny-t győzte le kiütéssel végződő látványos küzdelemben.

Késő este került sor a 75 kg K1 döntőre, ahol a profi mérkőzésekkel is rendelkező cseh válogatott Marek Prochazka nézett vele farkas szemet, ami nem beszámolói túlzás, mivel Marek szeme körül harci díszben pompázott. A két harcos fantasztikus csatát vívót, igazi közönségsikert arató viadalon, Zoltán két alkalommal is kiütötte ellenfelét, de a többszöri rászámolás ellenére a cseh fiú lábon hagyta el a küzdőteret. Laszák Zoltán ezzel a győzelemmel ismét egy nagy skalpot szerzett és várja a profi kihívásokat.

Érmesek:

Aranyérmesek: Wágner Vivien full és light-contact, Laszák Zoltán K1, Kolozsvári Kinga light és kick-light  kategóriában

Ezüstérmesek: Fésű Lajos, Bakó Krisztián, Gyöngyösi Kevin, Szikora Levente

Bronzérmesek: Gyöngyösi Kevin, Farkas Julianna, Bakó Krisztián, Soós Marianna 2x, Szikora Levente, Kolozsvári Enikő, Soltvadkerti Dániel

 Beztercebánya (730) 20160221_173640 20160221_134208 20160221_120207 20160221_172109 Beztercebánya (12) Beztercebánya (580) Beztercebánya (351) Beztercebánya (422) Beztercebánya (457) Beztercebánya (550) Beztercebánya (570)