Szlovák Open beszámolója – Nagy siker

Szlovák Open beszámolója – Nagy siker

20 ország 66 klub eredmény listája alapján, a 4. lett csapatunk

 

Az összesített negyedik helyezést 5 aranyérem, 6 ezüstérem és 6 bronzérem megszerzésével értük el.

Versenyzőink tatami félerős szabályokban és a ringben is remekeltek.

Tovább folytatódik Elszaszer Dávid sikersorozata, mivel ringben is nyerte a full-contact versenyt és kick-light kategóriát is magas főlénnyel nyerte.

Vb ezüstérmes Laszák Zoltán mint kiemelt versenyző a legjobb négy közéjutás mérkőzésen leiskolázta ellenfelét, majd ezek után a cseh válogatott ellen kellett a döntőbe jutásért megküzdenie. Zoli a mindhárom menetet irányítva szerezte pontjait és annak ellenére, hogy szoros mérkőzésnek mondhatjuk a küzdelmüket, mégis az ellenfelet hozták ki győztesnek 2:1 arányban. Bosszankodtunk egy kicsit, de nem lehet mindig csúcsformában egy versenyző, ezért levonjuk a tanulságokat és készülünk a további nagy megméretésekre.

Ezen a versenyen ismét sziporkázott Fésű Lalee, aki pointfighting versenyt nyerte és második lett a Vb győztes cseh versenyző mögött.

Voltak bírói „furcsaságok” de egy ilyen nagyságú versenyen ez szinte mindig előfordul. Ez a jelenség sújtotta Vetor Attilát is, aki a felnőttek között leiskolázta a lengyel ellenfelét, aki a küzdelem végén megtapsolta Attilát, majd mivel 2:1 arányba őt hozták ki győztesnek „elkapta a meglepetéstől földre eső állát”. Attila ezek után nem sokáig kesergett, mivel végig verte a kick-light kategóriában induló ellenfeleket és egy aranyéremmel kárpótolta magát.

AZ összevont junior felnőtt kategóriában szépen teljesített Vigmond Richárd versenyzőnk, mivel az első mérkőzését magabiztosan nyerte, de ezek után kikapott a magyar válogatott Hirsh Viktortól. Ricsi is összeszedte magát és a kick-light kategóriában több kemény küzdelem után „beverekedte” magát a döntőbe, ahol saját klubbéli versenyzőktől Vetor Attilától kapott ki, így ezüstérmet szerzett.

Ahmad Iliász bronzérmet szerzett annak ellenére, hogy még a formaidőzítés elején járunk.

Vejmola Dániel ezen a versenyen ismét bizonyította, hogy rövidesen számolni kell vele a +91kg-os kategóriában, mert 17 évesen ismét érmet szerzett és nem is akármilyet, egy aranyat és egy bronzot.

Farkas Julianna első éves junior versenyzőként jól szerepelt mivel ezüstérmet szerzett az összevont junior-felnőtt kategória light-contact 55kg-os kategóriában. Jobb edzésmunkával még ezen az eredményen is lehet javítani.

Schneider Lili élversenyzőink mögött igyekszik bekerülni a „kemény” magba. Ezen a versenyen kiváló formát mutatva mindkét szabályrendszerben csak a tavalyi cseh világbajnok tudta megállítani, így két ezüstérmet szerzett.

Gyöngyösi Kevin ezen a versenyen ismét magára talált és szép győzelmeket aratva ezüstérmet szerzett.

Adler Dávid és Kolozsvári Kinga kezdő versenyzőként jól küzdöttek, így bronzéremmel járultak a csapat nagy sikeréhez.

Versenyzőknek és edzőknek gratulálunk és a szülőknek köszönjük az utazásban és drukkolásban történt támogatásukat.

DSC_0652 DSC_0315 DSC_0302 DSC_0183 DSC_0450 DSC_0344 DSC_0604 DSC_0338 DSC_0623 DSC_0236 DSC_0118 DSC_0242 DSC_0404 DSC_0566