Sikerekben és kudarcokban is gazdag évünk volt

Sikerekben és kudarcokban is gazdag évünk volt

Gnyálin István klub elnökének és vezető edzőjének 2018 évi összefoglalója

 

Évközben a sikerekről és eredményekről beszéltünk, de most a 2018. évet értékelő összefoglalóban a sikerek mellett lehet nehézségeinkről is beszélni.

Év elején az új célok és feladatok között kiemelten szerepelt a tavalyi budapesti felnőtt Vb-ről jogtalanul kizárt két versenyzőnk ügyének tisztázása és a további együttműködés kérdésének megválaszolása. A klubunk jogtanácsosa és a Sportegyesületek Országos Szövetségének sportjogászai megvizsgálták a kizárás okát, körülményeit és megállapították, hogy a szövetség vezetőinek lépése törvénytelen volt. A jogászok és ügyvédek szakvéleménye szerint a szövetség eljárása törvényellenes, a szövetség alapszabályt sértő ténye, klubunk jó hírt rontó és anyagi hátrányt okozó döntése, sajnos nem változtatja meg azt a tényt, hogy két éremesélyes sportolónk nem kapta meg az indulás lehetőségét. Ebből a keserű tapasztalatból éreztük, hogy az igazunk bebizonyításával sajnos nem lehet pótolni azt az élményt, amit elvettek a sportolóinktól. Egy bírósági elmarasztaló és kártérítési végzés csupán az igazunkat fogja bizonyítani.

A sportegyesületünk helyzetét és forrásait figyelembe vevő célok kialakítása mellett, a jövő kép kialakításakor azt is figyelembe kellett venni, hogy bejelentettem azt a szándékomat, hogy 35 év vezetőedzői munkámat idei évben vállalom és 2019. januárjától, az általam felnevelt és képzett tanítványaimnak szeretném átadni ezt a felelősség teljes feladatot.

Látható volt, hogy nehéz lesz új lendületet adni a hitében megrendült csapatnak és tudtuk, hogy az összefogáshoz szükséges időkben lesz, aki a könnyebb utat fogja választani.

A munka a céloknak és feladatoknak megfelelően elkezdődött, folytattuk az ötödik generáció nevelését és megkezdtük a tavaszi versenyszezont is. A versenyeredmények megfelelőek voltak, szép szakmai sikereket értünk el.

Februárban nagy megtiszteltetés érte csapatunkat, mivel nyolc jelen és múlt bajnokai Tököl Sportjáért díjat vehettek át, én 35 éves klub elnöki és vezető edzői munkám elismeréseként életmű díj elismerésben részesültem.

életműdíj GI

Kitüntetés (134)

 

A sikerek ellenére májusban több versenyzőnk bejelentette, hogy nem kíván vagy munkája mellett nem tud, nem akar tovább versenyezni és kilép a klubból. A háttérben történtekről és a valós okokról nem kívánom jelen összefoglalóban a nyilvánosságot tájékoztatni, majd a klub történelméről készülő könyvben megírjuk. Ezt annak ellenére teszem, hogy tudom azt, hogy sokan azt hiszik, hogy az a bűn, ami kiderül. A részletek megírása helyett idézem Tamási Áron gondolatát:

„Aki embernek hitvány az magyarnak alkalmatlan”

szkita harcosokEzt tanítottam!

 

thAZAPA0Y1

Lojalitás, hűség, bajtársiasság helyett – Te is fiam Brutus sztorit mesélhetnénk

 

A nem várt bejelentések után rendezni kellett a „sorokat” és egy újratervezést kellett elvégezni. A budapesti Világ kupán és a Magyar bajnokságban a változások ellenére kiválóan szerepeltünk. Több aranyérem mellett sok érmet szerezetek a felnőtt versenyzőink nélküli utánpótlás csapatunk tagjai.

Világkupa (178)

O.B. (220)

Nagy örömünkre három versenyzőnk szerezte meg a világbajnokságon való indulás jogát, közülük az Európa bajnok versenyzőnknek, Kolozsvári Kingának volt esélye az éremszerzésre, aki vállalta azt a kemény felkészülést, ami szükséges a sikerekhez.

Kinga egy közel három hónapos felkészülés után világbajnoki arany és ezüstérmet szerzett, ami nagy siker, ezzel megmutatta a hogyan tovább irányát is.

dobogo

Az év végén közös munkánk megkoronázása eredményeként, Kinga az”Év sportolója” címet vehette át a Pest megye által rendezett Sportkarácsony gálán, ami egyben edzői munkám idei évi sikerének megkoronázását is jelentette.

Sportkarácsony (131)

 

A sok emberi csalódás ellenére sikeres szakmai évet zártunk.

Szerettem volna edzői munkámat a sportegyesület megalakulásának 35. évében, a csúcson abbahagyni, de mivel új szakmai stábnak időt kell hagyni a rutinszerzésre, ezért még egy évre vállaltam a vezető edzői munkát.

edzok

Köszönjük a támogatók és szponzorok anyagi támogatását, a klub sikeréért cselekvő szülők és edzők munkáját.

GI