Ring országos bajnokság döntője

Ring országos bajnokság döntője – Tököli Sportcsarnok

A bajnokságot megelőző két órában a kezdő gyerekeknek és a hobbi versenyzőknek biztosítottunk versenylehetőséget. A 10 utánpótlás küzdelem jó hangulatot teremtett a felnőtt ring harcosok (gladiátorok) mérkőzései előtt.

A közvetlen elcsattanó „nagy pofonok” előtt még a kicsik bemutatóztak, majd köszöntöttük a bíráskodástól búcsúzó békéscsabai Gregor Lászlót és ezek után következtek a full-contact, K1 és low-kick szabályrendszerű küzdelmek.

Négy versenyzőt neveztünk. Bakó Krisztián és Adler Dávid személyében két újoncot bemutatkozását terveztük. Krisztiánnak sajnos full-contactban nem volt ellenfele, ezért a felnőttek között nem tudtuk tudását kontrollálni. Adler Dávid élete első ring küzdelme nem sikerült, mivel már az első menetben olyan keményen megsorozták, hogy a kiütés elkerülése miatt feladtuk a mérkőzést. A vereség ellenére, dicséret illeti Adlert azért, hogy viszonylag kezdő lététre bevállalta ezt a megméretést.

Laszák Zoltán ellenfele két órával verseny előtt sérülést jelentet, ami nem nevezhető sportszerűnek. Ezek után mivel a szabályok értelmében 10% súly különbség megengedet, Zolit beneveztük egyel magasabb súlycsoportban a 81kg versenyzők közé. Nagy meglepetésünkre a 81kg-ban mindhárom versenyző és edzőik azt jelezték, hogy nem szeretnének Laszák Zoltánnal megküzdeni. Jeleztük ezt a problémát a jelenlévő szakági szakmai vezetőknek, akik az edzők óvását elfogadták. Ezt nem értettük, mivel a szabályok megengedik ezt a lehetőséget. Ez a döntés minden esetre nem szolgálja a sportág fejlődését. Jó ellenfelet nem kerülni kell, hanem tanulni tőle.

Így Laszák Zoltán nem küzdött, ezzel csalódást okozva a miatta kilátogató nézőknek. A versenyre kilátogatott a versenyt különdíjakkal támogató OBO Bettermann világcég magyarországi vezérigazgatója Hernádi Lajos is, aki szintén Laszák Zoltánt szerette volna K1 szabályrendszerben megnézni, csalódását viszont feledtette a másik válogatott versenyzőnk Elszaszer Dávid fergeteges mérkőzése. Dávid sziporkázóan kemény, technikás első menet után, a második menetben olyan főlényt harcolt ki, hogy egy rászámolás után az ellenfél edzője feladta a további küzdelmet.

A versenyen sok színvonalas, illetve nagy küzdelmet hozó viadal volt, amit Tököl polgármestere Hoffman Pál és több polgármester vendége is megtekintett.

Végezetül a versenyről elmondhatjuk, hogy kiváló színvonalas rendezéssel megadtuk a ring harcosoknak azt a megbecsülést, amit a teljesítményükkel kiérdemelnek. Azok, akik nem tudtak kilátogatni erre a kiváló sporteseményre, azok a Kis Duna Tv-ben és a Duna Média TV-ben lévő összefoglalóban láthatják majd kedvenceiket.

Köszönjük a szép díjakat OBO Bettermann Kft-nek és a szigetcsépi Gál Pincészet különdíjként felajánlott finom borait.

Sportegyesületünk nevében köszönjük azon szülők önzetlen példamutató munkáját, akikkel sikerült a versenyt magas színvonalon megrendeznünk!

GI

Felnőt O.B (283) Felnőt O.B (291) Felnőt O.B (296) Felnőt O.B (297) Felnőt O.B (375) Felnőt O.B (393) Felnőt O.B (424) Felnőt O.B (432) Felnőt O.B (449) Felnőt O.B (472) Felnőt O.B (483) Felnőt O.B (659) Felnőt O.B (676)