Nemzetközi SAVATE (francia boksz) versenyen voltunk

A Magyar Savate Szövetség meghívására részt vettünk a IV. Savate Budapest Open versenyen.

Az év első versenyére az alapozás időszakában került sor, de régóta bevált módszerünk az, hogy edzésprogramtól függetlenül, ebben az időszakban is versenyeken részt annak érdekében, hogy állandó készenléti állapotban legyünk. Ennek fő oka az, hogy több versenyzőnk olyan szakmai szinten van, hogy bármelyik pillanatban jöhet profi versenyre való meghívás.

Az öt országból közel 100 versenyzőnek félerős light és a Savate szabályok teljes erejű versenyszabályában rendezett versenyt két ringben rendezték. Az elsősorban rutinszerzés céljából elvállalt meghíváson jól szerepeltek sportolóink, annak ellenére, hogy ebben a számunkra újnak számító szabályrendszerekben még nem versenyeztünk.

A küzdelmekben elsősorban rutinos versenyzőink szerepeltek a legjobban. Wágner Vivien, Laszák Zoltán és Elszaszer Dávidon kívül Fésű Lajos teljesítményét lehet kiemelni, de a többi versenyzőnk is szépen helytállt, így elmondhatjuk, hogy jó döntés volt a meghívást elfogadni, mert hasznos és sok tapasztalatot adó verseny volt.

Gratulálunk a verseny rendezőinek a jó hangulatú, sportszerű és színvonalas verseny miatt.

Köszönjük a meghívást!

DSC_8123DSC_8008DSC_8122DSC_7545DSC_7548DSC_7880DSC_7922 DSC_7939DSC_7799DSC_7674 DSC_7684DSC_8128