Nemzetközi Kick-Box Gála – Szombathely

Szombathelyi Nemzetközi Kick-Box Gála

Mivel az őszi világversenyek előtt rendezték ezt a versenyt, ezért már a nyári edzőtábor alatt is egy nagy kihívásra kellett készülni.

Egy felkészülési időszak sok képzése mellett ez a lehetőség komoly plusz motivációt jelentet két válogatott versenyzőnknek Laszák Zoltánnak és Elszazer Dávidnak. A mindig példaértékű munkát végző versenyzőink a közeli nagy kihívás miatt ezért még keményebb munkát végzett.

A gála rendezőinek sikerült Ausztria, Németország legjobbjai mellett, a ring szabályokban erős bélszláv országokból is versenyzőket hívni és ennek köszönhetően nagy „parádé” volt.

A 12 mérkőzés negyedik viadalán lépett ringbe full-contact szabályban Elszaszer Dávid, aki a light és kick-light contact szabályokban szerezte tapasztalatait. Dávid évek óta válogatott versenyző, junior Vb és Eb érmes versenyzőnk az elmúlt évben lépett a kötelek közé és fiatal kora ellenére sorra szerezte győzelmeit full-contact és K1 szabályrendszerekben.

Tehetségének és eredményeinek köszönhetően az idei évben Laszák Zoltán és Görbics Gábor mellett, Ő is meghívást kapott a norvégiai fővárosában Oslóban rendezett 8-as tornára, ahol olasz és orosz ellenfeleket győzött le és nagy sikert aratott . Ezeknek a sikereknek köszönhető, hogy a szombathelyi gálán is kötelek közé léphetett, ahol nem okozott csalódást, mivel a nagyobb rutinnal rendelkező ellenfelét Hamar Sándort kétszer is padlóra küldte, akit végül a második menetben kiszámolt a bíró.

Szép siker volt ez és minden szakember nagy jövőt jósol Dávidnak, a 19 éves versenyzőnknek!

Laszák Zoltánnak a full-contactban Vb bronzéremmel rendelkező Seven Baris német versenyző volt az ellenfél. A török származású szintén fiatal versenyző boksz és kick-boksz versenyeken szerzi tapasztalatait. Eddig a ringben 50 mérkőzése volt, de nagy tapasztalata is kevés volt ahhoz, hogy ezen az estén méltó ellenfele legyen Zolinak, mivel az első menet felénél Zoltán egy hátsólábas felülről lecsapódó köríves rúgás” kikapcsolta neki az áramot”. Laszák KO-s győzelmet aratott.

A mindkét mérkőzésnek az érdekessége az, hogy a felkészülés során nagy hangsúlyt kapott a boksz tudás fejlesztése, mivel az ellenfelek egyik erőssége ez volt, ennek ellenére mindkét versenyzőnk pontosan kivitelezett KO erejű rúgással  győzött.

A kemény felkészülés utáni első visszajelzés így pozitívan zárult, ez remélhetően a jövő héten kezdődő Utánpótlás Vb-re utazó öt versenyzőnknek is nagy önbizalmat fog adni. J

GI

dávid balta rúgása dűvid 2 zoli mawasiIF  IFIFIFIF