Light-contact Magyar Bajnokság Döntő – Elszaszer Dávid újabb sikere

Light-contact felnőtt kick-box Magyar bajnokság döntő – Elszaszer Dávid ismét remekelt

A szombaton megrendezett országos bajnokság döntőjén, négy versenyzőnk indult.

Az érettségi vizsgák miatt idén keveset versenyző Olajos Enikő a sok kihagyás ellenére főlényes győzelmet aratott, ezért bizakodóak vagyunk abban, hogy nemzetközi verseny rutin visszaszerzésével bekerül a világversenyeken induló felnőtt válogatottba.

Az érettségi vizsgák miatt szintén „tartalékon üzemelő” Vetor Attila, már a nyári edzőtáborokban is reményt keltő munkát végzett. Ökölvívókkal folytatott edzőmérkőzéseken remekelt, ezért bizakodóak voltunk az Ob szereplésével kapcsolatban. Az elődöntőben végig irányítva 3:0 pontozásos győzelmet aratott és az annak ellenére, hogy a döntőben vitatható szoros mérkőzésen kikapott rutinos, de defenzív stílusú ellenfelétől, bizakodóak vagyunk. Vetor ezüstérmes lett!

A jövő hétvégén megrendezésre kerülő Jenox Kupa nemzetközi verseny főpróbájának szántuk Wágner Vivien indítását ezen a versenyen, ahol világbajnokunk ismét remekelt, hisz a nyáron rendőr tiszthelyettesi vizsgát tett sportolónk a pályája beilleszkedő időszakában van, így kevés edzésre tud járni és ennek ellenére magabiztos győzelmet aratott.

Mivel Vivien élvezte a küzdelmet, reméljük, hogy kedvet kap arra, ismét meghódítsa a világot.

Wágner Vivien és Laszák Zoltán mellé felsorakozott egy újabb tehetség Elszaszer Dávid, aki fiatal kora ellenére két éve sikert sikerre halmoz. Az idei év ringes győzelmei mellett, most a light-contact szabályrendszert is megnyerte és ezzel a full-contact bajnoki címe mellé „bezsebelt” egy újabb bajnoki címet. Dávid idén egy súlycsoporttal feljebb a 74kg-ban indult, ahol Zsarkó Dániel Pétert kellett legyőznie a döntőben. Péter nagy klasszisnak számít, mivel sokszoros kickbox és taekwon-do válogatott, idén tavasszal ezüstérmet szerzett a Taekwon-do Európa bajnokságon. A mérkőzés nagyon szoros eredmény mellett egy hatalmas taktikai harcot mutatott, ahol sikerült most győznünk, de a jövőben a két fiú várhatóan nagy presztízs harcot fog vívni egymással.

4 fight Kupa meghívásos kickbox versenyt is rendeztek az Ob helyszínén.

Ezen a versenyen az utánpótlás versenyzők szerezhettek tapasztalatokat, ami a jövő heti nemzetközi versenyünkhöz jó főpróbának számított. Ezen a versenyen fiataljaink szintén jól szerepeltek, közülük Vejmola Dániel +94 kg-os versenyzőnket lehet kiemelni, aki mindkét szabályrendszer megnyerte.

Eredmények

Aranyérmet szerzett: Vejmola Dániel, Bakó Krisztián

Ezüstérmet szerzett: Adler Viktória, Gyöngyösi Kevin

Bronzérmet szerzett: Soós Marianna, Schneider Lili

Gratulálunk a versenyzőknek és a edzői team-nek!

GI

IF IF