LASZÁK ZOLTÁN WPU VB CÍMMÉRKŐZÉST VÍVOTT SIMON POSKOTIN ELLEN

LASZÁK ZOLTÁN WPU VB CÍMMÉRKŐZÉST VÍVOTT SIMOS POSKOTIN ELLEN

 

Csak két bírónál volt jobb Simon Poskotin, aki négy világszervezett profi bajnoki övét is birtokolja. A kis különbségű vereség ellenére nagyon büszkék vagyunk, mert nagy közönségsikert arattunk.

A mérkőzés előzményéről azt kell tudni, hogy a Németországban működő Steko Iskola vezetői november elején mérkőzés szervezőn keresztül megkerestek azzal, hogy Julia Irmen profi világbajnokuknak keresnek ellenfelet 60 kg címmérkőzésre és Wágner Vivienre gondoltak.

Mivel nagy kihívásnak tartottuk ezt a lehetőséget, elkezdtük a felkészülést, de sajnos a szervezők végül nem Vivient választották.

A Vivienről készített szakmai anyag mellett elküldtük Laszák Zoltánról készített promóciós anyagunkat is, azzal a kéréssel, hogy amennyiben a STEKO’S FIGHT NIGHT rendezvény sorozatban szükségük van kiváló harcosra, gondoljanak Zoltánra.

A világbajnoki címmérkőzés lehetőségére való megkeresés hétfőn SOS-ben érkezett, mivel Poskotin ellen kiválasztott harcos megsérült, ezért kértek, hogy amennyiben felkészültek vagyunk vállaljuk az 5×3 perces küzdelmet.

Nagy szerencsénkre a felkészülés nem okozott gondot, mivel a „Harcosok Klubja” sorozatra készülünk, Zoltán kiváló állapotban van, ezért vállaltuk a kihívást.

Egy gyors youtube-os ellenfél-elemzést követően néhány edzéssel kódoltuk rá magunkat a nagy eredménylistával rendelkező ellenfélre, de Laszák Zoltán sok oldalúságában és rutinjában bízva jó hangulatban vártuk a nagy csatát.

A szerdai mérlegelésen egy szolid és szerény viselkedésű fiút ismertünk meg Poskotin személyében, de a 41-39- 26 KO profi mérkőzés mérlegének magabiztossága nem látszott rajta. Ez a szolid viselkedés azért nem altatott el minket, mivel a négy világszervezetnél megszerzett Vb címe és a mérkőzés felvételeken látható keménysége óvatosságra intett.

A mérkőzés egy műemlék jellegű körcsarnokban rendezték, ami megtelt estére és így nagy hangulatban léptünk este 9,30-kor a ringbe. Mivel az est folyamán előttünk egy presztízs fight, egy profi Eb címmeccs és négy profi Vb címmérkőzés volt, a teltházas arénába érkezve már nagy hangulat volt. Az előttünk lévő küzdelmeket minden hazai versenyző megnyert, ezért a helyi sztárnak számító Poskotin győzelmében is nagyon bíztak.

A kialakított taktikánk jónak bizonyult, mert a világbajnok ellenfelünk nem tudott mit kezdeni a kemény és pontos rúgásokkal és a rúgótávolságból nem tudta Simon kihasználni félelmetes erejű kéztechnikáit.

Néha a közönség jelezte, hogy többet vár a német/orosz fiútól, viszont Zoltán megmozdulásait díjazta. A mérkőzésre jellemző volt, hogy Laszák nagy és pontos rúgásokkal ért el pontot, míg a német hatalmas testre mért ütésekkel próbált válaszolni.

A végig szoros küzdelem ötödik menetben Laszáknak még arra is volt ereje, hogy egy „szaltós balta rúgást” is elhelyezzen a német fején (ilyet még nem látott ott senki). A mérkőzés végén egy bíró döntetlennek látta a küzdelmet a másik kettő a Simon Poskotint látta jobbnak.

Így a nagyon szoros mérkőzés ellenére elmaradt az extra menet és a nagy meglepetés.

Összességében szuper volt minden, az esemény nagy tapasztalatot jelentet versenyzőnek, edzőnek és sportvezetőnek egyaránt.

Megköszönjük Brunner Tihamér mérkőzést szervező munkáját és a lehetőséget!

A küzdelem ötödik menete látható a reklámok után:

http://www.ran.de/boxen/video/simon-poskotin-vs-zoltan-laszak-clip

 

GI

plakat ovek poskotin merlegeles merleg2ring5 ring4 ring3 ring2 eredmenyhirdetesringfoto4