Kiválóan szerepeltek a magyar kickboxosok a „Mister Szimpatiko” Dejan Zavec és Sasha Yengoyan WBF címvédő gáláján

Kiválóan szerepeltek a magyar kickboxosok a „Mister Szimpatiko” Dejan Zavec és Sasha Yengoyan WBF címvédő gáláján

Szombat este Mariborban megrendezett boksz gálán még a csilláron is lógtak, mivel a teltházas rendezvényen, 5 ezer fő előtt a szlovénok kedvence Dejan Zavec mérkőzött a WBF boksz világbajnoki övéért.

A gálát a szlovén RTV televízió élő egyenes adásban közvetítette, ebből is éreztük, hogy nagy érdeklődéssel várják az eseményt.

Ezen a gálán szerepelt két fiatal magyar tehetség Vida Balázs (Füzesgyarmat Hegyesi SE) és klubunk kiválósága Elszaszer Dávid.

Vida Balázs ellenfele David Zibrat eb-vb érmes szlovén bajnok volt. Balázs kiválóan teljesített, annak ellenére, hogy a ringben vívott light-contact mérkőzésen, kőkemény küzdelemben győzött a rutinosabb szlovén versenyző.

Elszaszer Dávid a tatami és ring szabályrendszerekben is válogatott fiatal versenyzőnk ellenfele a szlovén sztáredző Tomaz Barada mester tae-kwon-do és kick-box Eb és világbajnok versenyzője, Grega Rudolf volt.

A világbajnoki címmérkőzés előtti küzdelem nézőtéri hangulata nem szeppentette meg Dávidot, mert technikában és keménységben is felülmúlta és legyőzte a sokat szabálytalankodó nagy eredményekkel rendelkező szlovén ellenfelét. így Dávid derekára került a verseny kick-light kategóriájának bajnoki öve.

Nagy élmény volt a zsúfolásig megtelt csarnokban 5 ezer szurkoló előtt küzdeni és jó volt látni kedvencük felé irányuló szeretetet és a helyi küzdősportosok népszerűségét.

IF IFIFIF