Kick-Box Világkupa/Szeged – Elszaszer Kitti nagy sikere

 Kick-Box Világkupa Szeged – 6 arany, 2 ezüst,  7 bronzérem egyesületünk mérlege

A világkupa előtti sikeres felkészítő tábor meghozta gyümölcsét, mivel érem-mérlegünk szép sikernek számít. Pedig a jó forma mellett voltak rossz  előjelek is, mert Elszaszer Dávid és Vetor Attila válogatott sportolóink a verseny előtti átmozgató edzésen megsérültek, míg Olajos Enikő érettségi vizsgák miatt nem tudott részt venni a versenyen. Nehézségeink ellenére az eredmények alapján megerősítettük a folyamatos szabályrendszerben lévő pozíciónkat, mert a klubok sorában a legjobbak között szerepeltünk.

A 20. alkalommal megrendezett magyarországi világkupa jubileumi volt, a kiugrónak nevezhető több mint 1000 nevezésével és magas színvonalával. A WAKO Világszövetség versenyein a világ legjobb kickboxosai méretik meg magukat, itt érmet szerezni nagy dicsőség.

A ring harcosok mezőnye 386 fő volt, ami Európa legnagyobb versenyévé emelte ezt a viadalt. A magyarországi világkupára eljönnek a világ legjobb ring harcosai, ezért a Laszák Zoltán versenyzőnknek ez a verseny, az Eb és Vb mellett a legnagyobb kihívást jelenti. Zoltánal ennek tudatában keményen készültünk és a Világ kupát megelőzve felkészülésünkbe még a norvégiai 8-as tornát is beiktattuk a siker érdekében. A két héttel ezelőtti verseny megnyerési után bíztunk a jó szereplésben, ami részint sikerült is, mivel full-contact kategória elődöntőjében, főlényes 3:0 győzelmet aratott a lettországi Jevgenijs Sopronusks ellen. A döntő viszont nem alakult jól, mivel a világ legjobbjainak számító Kazahsztán versenyzője Ersain Kasambajev egy jobb csapot –balhorog kombináció technikával „eltalálta” Zoltánt és ez feladásra kényszerítette versenyzőnket. Laszák Zoltán versenyzőnk így megszerezte a full-contact 71 kg kategória ezüstérmét. Összességében a Norvégiai győzelem és a világkupa ezüst szép sikernek számit, most a jó megérdemelt pihenés következik és reméljük ősszel folytatódik a sikersorozat.

Többi versenyzőnk a light-contact és kick-light (itt a comb is támadható) szabályrendszerben indultak, ahol 225 és 214 harcos indult, ezért is vagyunk az elért eredményekre büszkék.

A három junior versenyzőnk távolmaradása ellenére, utánpótlás korú versenyzőink kiemelkedően szerepeltek. Ezen a szintű versenyen elindítottunk négy új sportolónkat, akik dicsérhető lelkesedéssel küzdöttek és egyikük kivételével érmet is szereztek. Közülük a cadet 1 korosztályú Gyöngyösi Kevint lehet kiemelni, ki a 11 éves fiúk között bronzérmet tudott szerezni. Az éremesőt szerzők minden tagját ki lehetne emelni, ezért kiemelés nélkül mindegyiknek „egy kalap emelést” jár, de egynek a nevét ki kell emelni, az Ö neve, Elszaszer Kitti.

Elszaszer Kitti a elmúlt évek nagy sikereit hozta, mivel Kitti kétszeres világbajnoki aranyéremmel rendelkezik és junior kora ellenére a felnőttek között is kiválóan teljesít. Kitti ezen a versenyen megnyerte a 60 kg súlycsoport junior light-contact és a kick-light versenyét, valamint a verseny befejező napján a felnőtt light-contact aranyérmét is! Ezzel a három érmével valószínű, hogy az egyik legeredményesebb versenyző lett a folyamatos szabályrendszer versenyzői között! Két kalapemelés és három gratula Kittinek!

Eredmények

Full-contact:

Ezüstérem: Laszák Zoltán

Light-contact:

Aranyérmesek: ELszaszer Kitti junior és felnőtt kategóriában, Vetor András, Vigmond Richárd, Ahmad Ilias

Bronzérmesek: Gyöngyösi Kevin, Schneider Lili, Vejmola Dániel, Farkas Julianna

Kick-light:

Aranyérmes: Elszaszer Kitti

Ezüstérmes: Ahmad Ilias

Bronzérmesek: Vigmond Richárd, Vejmola Dániel, Adler Viktória

Végezetül köszönjük az edzők felkészítő munkáját, a szülőknek és támogatóinknak segítségét, valamint szponzoraink anyagi támogatását.

GI

 

IF IF IF IF tn_IMG_2399