Kick-Box Világbajnokság Írország/Dublin

Kick-Box Világbajnokság Írország/Dublin

Wágner Vivien light-contact kategóriában az Vb aranyérem és ezüstérem mellé a bronzérmet is begyűjtötte

 

November 21-29. között rendezték meg a kick-box világbajnokság küzdelmeit, ahol sportegyesületünk három versenyzője is ringbe és tatamira lépett.

A versenyre érem szerzésben bízva indultunk, mivel Wágner Vivien és Laszák Zoltán a nemzetközi elithez tartozik, több Eb, Vb (arany, ezüst és bronz) éremmel rendelkeznek, míg a 20 éves Elszaszer Dávid sok nemzetközi verseny és világ kupa megnyerése miatt bíztunk sikeres szereplésében.

  • Elszaszer Dávid:

A sorsolás sosem lehet tökéletes, de legrosszabb sorsolása talán Elszaszer Dávidnak volt, mivel súlycsoportjában,

a 71 kg-ban nemzetközi klasszisok voltak az Ő ágán. Dávid 32-es ágról indult, ahol az ír Vb bronzérmes  Niall Mc Dermott-al szoros  küzdelemben győzött, majd a német Eb bronzérmes Sacha Schuchardt-al mérkőzött. Dávid ezen a mérkőzésen is keményen harcolt, de a bírók nem őt látták jobbnak.    Sajnáljuk, mert Dávid ugyan nem a legjobb formáját hozta, de tehetsége és tudása  alapján a legjobb négybe lenne a helye.

  • Laszák Zoltán rutinos versenyzőnk szintén egy ír versenyzővel Noel Tierney-el kezdet, de a sokat szabálytalankodó ír nem hagyta kibontakozni Zoltánt, három meneten keresztül folyamatos dulakodást Zoltánra erőltette az ír harcos, egy élvezhetetlen mérkőzésen sajnos vereséget szenvedtünk.
  • Wágner Vivien indulását nagy várakozás előzte meg, mivel Vb és Eb aranyérmesünk évek óta csupán hazai versenyeken indult, mert családja és rendőri hivatása mellett nem tudta összeegyeztetni élsportolói munka követelményeit. A történet ott kezdődött, hogy Gnyálin István az egyesület elnöke egyeztetett Vivien munkahelyi vezetőjével Papp Péter ezredessel, aki támogatásáról biztosította Vivien sportolását, majd a családdal is egyeztetve megszületett a döntés: „megcéloztuk a sikeres Vb szereplést”!

      A döntést tettek követték. Vivien újra edzésbe állt, elindult nemzetközi versenyeken,      edzőtáborban készült a csapattal és végül minden versenyt   megnyerve indult a Vb-n.

      A legjobb 8 közé jutás mérkőzésén parádés technikákat bemutatva győzött az indiai Kirtirani Sahoo ellen, majd következett a német Stefanie Kemper, akit szintén főlényes szép „bunyót” bemutatva, nagy pont különbséggel győzött le. A döntőbe  jutásért a tapasztalt norvég Madelen Softeland-al kellett megküzdeni. Abban bíztunk, hogy Vivien meg sem áll a Vb aranyig, mivel a másik ágon döntőbe került angol  Natasha Baldwin sem mutatott nagyobb játékerőt. Sajnos nem jött be elképzelésünk,  mert Vivien távolság kereső és felderítő tevékenysége közben, több apró pontot szerzett a norvég. Vivien ritmus váltása későn indult és hiába volt a harmadik    menetben főlényes vezetés, a norvég fogással próbálta átvészelni ezt az időszakot és ez sajnos eredményes volt, így ez a vereséget jelentette számunkra! Így maradt a bronzérem!

Végezetül elmondhatjuk, hogy Dublin szép hely, de nem lesz a kedvenc városunk, mert többre számítottunk.

Wágner Vivien viszont ismét bizonyította rendkívüli tehetségét, ennyi kihagyás után ismét visszakerülni a nemzetközi elitbe, nagy tehetségre vall.

Köszönjük Csepel Rendőrkapitányságának és vezetőjének Papp Péternek a támogatását!

Gratulálunk a versenyzőknek és az edzőnek. 

Elszaszer Dávid kiutazását részben támogatta Damjanovics Péter! Köszönjük!

 

GI

 11046332_949700761770607_4101782783646219311_n 20151125_161343 20151129_000932 20151128_130923 20151128_141646 plakat220151128_221004