Kick-Box Utánpótlás Magyar bajnokság döntőjének rövid beszámolója

Kick-Box Utánpótlás Magyar bajnokság döntőjének rövid beszámolója

A tavaszi versenyévad záró versenyén vagyunk túl, ahol eldőlt a magyar bajnoki címek sorsa.

Aki itt győzni tudott, az a szabályaink értelmében válogatott keret tag lett és így a spanyolországi San Sebastianban augusztus 29-szeptember 5. között megrendezésre kerülő Eb válogatott keret tagja lett.

A versenyen három szabályrendszerben folytak a küzdelmek, melyeknek rövid magyarázatán kívül az eredményeinket is felsoroltuk.

  • Pointfighting: Találati felület a fej és a test, ezeken a felületeken elhelyezett ütéseknek és rúgásoknak pontértékei vannak. Találat esetén a vezetőbíró megállítja a küzdelmet és értékeli bírótársaival a találat értékét. A víváshoz hasonlító küzdelemhez a technikai tudás mellett robbanékonyságra és gyorsaságra van szükség.

Aranyérem: Fésű Lalee C2 57kg

  • Light –contact: Találati felületek a fej és a test. A küzdelem folyamatos, csak szabálytalanság, vagy sérülés esetén állítja meg a bíró a küzdelmet. Találatoknak félerősnek kell lenni. Ebben a szabályrendszerben küzdők épségét egy teljes körű védőfelszerelés biztosítja.    

      Aranyérem: Fésű Lalee C2 57kg, Kolozsvári Kinga C2 46kg, Schneider Lili C2 55kg

Ezüstérem: Bakó Krisztián J-57kg, Elszaszer Kitti J-60kg, Vigmond Richárd J-63kg

Bronzérem: Adler Dávid J-57kg, Ahmad Ilias J-63kg, Gyöngyösi Kevin C1-37kg,     Szikora Levente C1-47kg,

  • Kick-light: Szabályai hasonlóak a light-contact szabályaival, azzal a különbséggel, hogy a comb is támadható felület. Az itt szereplő „harcosok” későbbiekben ebből a szabályrendszerből lépnek a ring kötelei közé.

      Aranyérem: Vigmond Richárd J-63kg, Elszaszer Kitti J-60kg,

Ezüstérem: Adler Dávid J-57kg, Gyöngyösi Kevin C1-37kg, Schneider Lili C2    55kg,  Szikora Levente C1-47kg, Ahmad Ilias J-63kg,

Bronzérem: Bakó Krisztián J-57kg

Versenyzőink rövid értékelése:

Vigmond Richárd tavaly UP Vb címet szerzett versenyzőnk idén korcsoportot váltott és itt is bizonyította tehetségét, magyar bajnoki címet szerzett, mellette sok nemzetközi versenyen is érmeket akasztottak nyakába.

tn__D7H8888

Fésű Lalee egész évben magabiztos teljesítményt mutatva nyerte hazai és nemzetközi versenyeket, az Ob-n két szabályrendszerben is nyert. Utolsó éves cadet korú versenyzőként éremeséllyel indul az Európa bajnokságon.

tn__D7H8926

Elszaszer Kitti az első félévben tanulmányaira koncentrált, de kevés edzésmunkája ellenére, az Ob megnyerése miatt így is válogatottba tudott kerülni kick-light kategóriában.

tn__D7H8976

Kolozsvári Kinga idén kemény edzésmunkát végzett, sokat fejlődött és ennek köszönhetően válogatott keret tag lett, ezzel jó példát mutatva a kezdő versenyzőknek.

tn__D7H8866

Schneider Lili élete legjobb formáját mutatva küzdött két szabályrendszerben is, ez az elért arany és ezüstérme is mutatja. Az elvégzett kemény kitartó munka előbb vagy utóbb, de meghozza gyümölcsét.

IMG_2805

Bakó Krisztián idén berobbant a legjobbak közé. Ez kimagasló munkájának köszönhető és amennyibe lendülete és hozzáállása nem változik rossz irányba, nagy jövő vár rá.

tn__D7H8951

Farkas Julianna kor és súlycsoportot váltott, a juniorok között nehéz dolga lesz. Ennek ellenére light-contactban a nemzetközi versenyeken elért érmei alapján válogatott kerettagság valószínű így is meg lesz. Az Eb-n való helytálláshoz, több és jobb minőségű edzésmunkára lesz szüksége.

tn__D7H9002

Ahmad Ilias tavaszi idényben kézsérüléssel bajlódott, kevés edzésmunkája és versenyek kihagyása ellenére ezüst és bronzérem megszerzése dicséretet érdemel.

tn__D7H8912

Adler Dávid a klub egyik legmotiváltabb versenyzője, kitartásával és kemény munkájával egy ezüst és egy bronzérmet tudott szerezni. Junior korosztályban még bele kell erősödni-e és további szorgalmas munkát kell végezni ahhoz, hogy továbbiakban is eredményes tudjon maradni.

tn__D7H9017

Gyöngyösi Kevin a fiatal korosztály versenyzője, a jövő nagy tehetsége és ezt ezen a versenyen is ezüst és bronzérem megszerzésével bizonyította.

tn__D7H9111

Szikora Levente a versenyzői csapatban most debütált és örömünkre helyt is állt. Továbbiakban több és keményebb edzésmunkával tudja stabilizálni helyét a versenyzői csoportban.

tn__D7H8842

Az elért sikerhez gratulálunk a versenyzőknek és a felkészítő edzőknek egyaránt!

Köszönjük támogatóink és szponzoraink bizalmát és segítségét.

GI