Kick-box felnőtt light és kick-light contakt Magyar bajnokság – Budapest

Felnőtt Kick-box Magyar bajnokság

10 érem két szabályrendszerben

4 aranyérem – 1 ezüstérem – 5 bronzérem mérlegünk

Szombaton, Budapesten rendezték a light-és kick-light contact (folyamatos félerős küzdelem) felnőtt bajnokság döntőjét.

A tét nagy volt, mert a győztesek közül lesz kiválasztva a világbajnokságon Magyarországot képviselő versenyzők köre.

Fiatal csapattal vettünk részt a versenyen. 3 felnőtt és 5 junior versenyző képviselte klubunkat, akik jó teljesítménnyel újabb szép sikert arattak.

A versenyen indultak a magyar pointfighting világbajnokok, aminek tapasztalata kettős volt, mert egyrészt színesítették a versenyt, de másrészt sok fogással, szabálytalansággal és meneküléssel tarkított küzdelmüket bíróink nehezen kezelték.

Ennen a szabályrendszernek országos döntőjének legjobbjainak viadala sok sziporkázó és színvonalas küzdelmet hozott, ezek közül Elszaszer Dávid 74 kg mérkőzései csemegének számítottak, mivel magas technikai színvonalú küzdelmekben, a szabályrendszer adta lehetőségek minden szépségét láthatta a szakmai közönség. Mindkét döntőt Zsarkó Dáviddal vívta, aki kickbox és taekwondo sport EB és VB érmes versenyzője. Mindkét szabályrendszer megnyerése Dávid klasszisát bizonyítja, hisz Dávid a tatamin és a full-contact szabályrendszerben is szövetségünk egyik legeredményesebb versenyzőjének számít.

Wágner Vivien 65 kg a full-contact sikerek után itt is bizonyítani akart, de ellenfele visszalépett, így idén nem tudott újabb bajnoki címet szerezni.

Olajos Enikő 60 kg egyéves sérülése után idei versenyeken egyre jobb teljesítményt mutat, mostani győzelme, magyar bajnoki címe dicséretes! Enikő jó példát mutatott arra, hogy a kitartó munka mindig meghozza a várt eredményt.

Elszaszer Kitti 60 kg UP Európa bajnokság kick-light ezüstérme után a hétvégi magyarországi felnőtt mezőnyben elért aranyérme és light-contact szabályrendszerben megszerzett bronzérme, egy újabb motivációt adhat a jövőbeni munkájához.

Néhány éve kezdte Bakó Krisztián a kick-box sportot, a mostani szereplése tehetségét mutatja, mivel az elődöntőbe jutásnál kemény küzdelembe győzött, de a döntőbe jutásért mérkőzése túl keményre sikeredett, mivel Lizmayer Norbert Európa bajnok gyorsasága és keménysége megakadályozta a fényesebb érem megszerzésében. A bronzérem így is dicséretes. Sajnos egy sérülés miatt úgy döntöttünk, hogy a kedvenc kick-light szabályrendszerben ne induljon.

Mindhárom fiatal junior versenyzőnk kiválóan harcolt, mert míg Farkas Julianna, klubunk versenyzője Olajos Enikő, addig Ahmad Ilias és Vigmond Richárd szoros küzdelemben a jóval idősebb és tapasztaltabb világbajnok Veres Richárdtól kaptak ki és így bronzérmet szereztek.

Gratulálunk, most már „csak” a Jenox Nemzetközi Tököl Kupán és a felnőtt világbajnokságon kell helytállni!

GI

IMG_0002DSC_0173tn_ DSC_0165tn_ DSC_0160tn_ DSC_0204tn_ DSC_0178tn_ DSC_0196tn_ DSC_0183tn_