Kick-box Európa bajnokság – Laszák Zoltán ezüstérmet szerzett

Laszák Zoltán Európa bajnoki ezüstéremmel gyarapította eddigi sikersorozatát

Zoltán a döntőben is bemutatta, hogy mi a magyar virtus

Közönségdíjas mérkőzésen, a full-contact minden szépségét bemutató küzdelmet láthatott a közönség. Zoltán kézzel is felvette a versenyt a kiválóan bokszoló orosz ellen, de hiába rendelkezik jóval erősebb lábtechnikával, a bírókat nehéz volt legyőzni.

A küzdősport belső világát ismerők tudják, hogy többszörös világbajnokot „lelökni a trónjáról, nagyon nehéz. Vagy döntő főlény kell, vagy mint a kick-boksz full-contact szabálynál KO győzelmet kell aratni.

A szoros mérkőzés ellenére kevésbé jöttek a pontok, a bírók jobban értékelték Juszup Magomedbekov orosz világbajnok technikáit, pedig Laszák hatalmas erejű rúgásait nem volt nehéz észrevenni.

A harmadik menet elején még bíztunk abban, hogy a mérkőzés eredménye megfordítható, Zoltán rohamozott, de az orosz jó védekezéssel tartotta minimális előnyét. A végén ebben a sportban ritkán látott szaltós baltarúgással próbálkoztunk, ami el is találta az orosz ellenfelet, de nem lett KO erejű, ezért „csupán” a szakma ámulatát és az ellenfél elismerő gratulációját fogadtuk.

Egy nagyon értékes ezüstérmet szereztük ezen az Eb-n, ahol a magyar csapat 2 arany, 2 ezüst, és 2 bronzéremmel 35 ország közül 3 lett full-contact szabályban és a három szabályrendszert figyelembe véve összesítésben nyolcadik helyen végzett. A 12 induló versenyzőt figyelembe véve sok nagy létszámú nemzetet megelőztünk és ez egy csodálatos dolog.

Gratulálunk a versenyzőknek és edzőinek!

GI

IF IF IF IF IF IF IF IF IF