Kick-Box EB első napján történt

Kick-box Európa bajnokság hírei!

A jó előjelek ellenére rosszul kezdődött a magyar kickboxosok első küzdelmi napja, mivel az éremesélyes Habash Antoine, Spéth Norbert és Géczei Róbertnek sem sikerült a legjobb 8 közé jutni. Mindhárman szoros mérkőzésen maradtak alul és így megszakadt az elmúlt időszak siker sorozata.

Jól sikerült viszont a Szigetszentmiklós – Tököl SE mindkét „gladiátorának” belépője, hisz a még csak 19 éves Elszaszer Dávid és a szintén fiatal, de rutinos Laszák Zoltán is győzni tudott magabiztos 3:0 –ás pontozással.

Elszaszer Dávid 71 kg full-contact kategóriában a Vb bronzérmes német Ufuk Seven-t győzte le, ezzel meglepte még a rutinos szakembereket is. Dávid következő ellenfele a négy közé jutásért az ukrán Artem Makohonenko lesz és mint tudjuk, a keleti szomszédjaink nagy mesterei ennek a sportnak, ezért nagy csatára számítunk.

Laszák Zoltán Eb és Vb bronzérmes versenyzőnk idén egy súlycsoporttal feljebb indult, ezzel plusz terhet vett hátára, mert a 75 kg-ban jóval erősebb és magasabb harcosokkal fog találkozni. Első 75 kg-os világversenyén, az olasz ALESSANDRO MANFREDI volt az ellenfele. Az olasz az első menetben még egyenrangú ellenfele volt Zoltánnak, de a második és harmadik menetben Laszák technikai és kondicionális főlénye miatt meg kellett hajolnia, még annak is örülhetett az olasz, hogy nem kiütéses vereséget szenvedett! Laszák 3:0 arányban győzedelmeskedet. Következő ellenfél a dán bajnok Martin Thomsen lesz.

Bizakodunk mindkét fiú további győzelmeiben és a holnap bemutatkozó magyar versenyzők sikereiben! Sok munka van bennük, ezért a sikert megérdemlik!

Hajrá!

IFIMG_3490 IMG_3501 IMG_3507 IMG_3508 IMG_3509