Gyorsjelentés – 19. Jenox Tököl Kupa nemzetközi kick-box verseny

Gyorsjelentés – 19. Jenox Tököl Kupa nemzetközi kick-box verseny

7 ország 39 klubja közel 300 versenyzője mérte össze tudását küzdőtéren és ringben az október 10-én a 19. alkalommal megrendezésre kerülő Jenox Kupán.

A két éve átadott gyönyörű szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnok méltó helyszíne volt ennek a nívós eseménynek, hisz a verseny Közép – Európa kedvelt viadalának számít.

A végig jó hangulatú légkörben zajló versenyen sok színvonalas küzdelmeket láthattak a nézők és a küzdősport szerelmesei. Az augusztusi Utánpótlás Eb után, ezen versenyen nem csupán válogatott versenyzők, hanem több kiváló ifjú harcos is megjelent, hogy összemérje tudását a legjobbakkal.

Az idei év a felnőttek számára a világbajnokság éve, ami azt jelenti, hogy felnőtt versenyzők előtt még ott van a Szerbiában és Írországban megrendezésre kerülő viadal, de ennek ellenére több felnőtt válogatott versenyző is részt vett ezen a kupán.

A verseny befejező programjaként a ringben K1 és Full-contact szabályrendszerben kiemelt döntőkre került sor.

A hat döntőbe került gladiátorok között voltak szlovák, szlovén, osztrák és magyar versenyzők, közöttük a klubunk három válogatott versenyzője Wágner Vivien, Laszák Zoltán és Elszaszer Dávid.  Jó kezdeményezésnek mondhatjuk a verseny ilyen jellegű befejezését, mivel nagyon jó hangulatú és kemény mérkőzéseken lehetett bemutatni a sportág szépségét.

A küzdősport gálának beillő mérkőzésekre nem „csupán” a nézők, hanem a média is kíváncsi volt, mivel a két helyi televízió és az  MTV4 sportcsatorna is megjelent.

Tehát az érdeklődés nagy volt és megérdemelt, mert sziporkázóan kemény és színvonalas küzdelmeket láthattunk.  Magyar szempontból kiemelkedő volt Géczei Róbert K1-es küzdelme, valamint a három gladiátorunk, Wágner Vivien, Laszák Zoltán és  Elszaszer Dávid full-contact győztes mérkőzései.

Wágner Vivien ezzel a győzelmével elnyerte a Vb-n való szereplésének a jogát is, így eldönteti, hogy Dublinban light vagy full-contack szabályrendszerben képviseli majd hazánkat.

Összességében látható, hogy a rutinszerzés és formaidőzítés lehetőségét is adta ez a verseny azoknak, akik idén is elfogadták a meghívásunkat, de ez is volt a egyik célunk, más részt az, hogy a magyar szövetség által rendezett májusi Világ Kupán kívül, legyen Magyarországon egy őszi színvonalas nemzetközi verseny is.

A véleményünk szerint ennek megteremtése azért fontos, mert növeli a magyar kick-box presztízsét a világban és ne keljen a családoknak és a kluboknak, nagy idő és költség igényű külföldi versenyekre járni, mellette még fontos cél, hogy Magyarországon is lehetőség legyen külföldi versenyzőkkel találkozni és ezek után kilépni a nemzetközi porondra.

A célok teljesültek: Szép volt, jó volt és színvonalas volt!

Köszönjük közösségünk profi munkáját, a rendezésben segítséget adók önzetlenségét, a Média jelenlétét, támogatóink bizalmát és a verseny szponzoraink támogatását!

GI

DSC_2365 DSC_1923 DSC_1981 DSC_1947 DSC_1998 DSC_2034 DSC_2096 DSC_2124 DSC_2186 DSC_2280 DSC_2299 DSC_2342 DSC_2343 DSC_2360 DSC_2377 DSC_2391

mTMB_Jenox_logo mTMB_graffstudio_logo_feher_hatterrel

mTMB_obo_logo_neg_auf_hksmTMB__sportrend_logo_1000x243

TMB_gal_pinceszet_logo