Cadet &Junior Világbajnokság – 2016 Dublin/ Írország – 47 ország/1700 versenyző

Cadet &Junior Világbajnokság – 2016 Dublin/ Írország – 47 ország/1700 versenyző

Bronzban és ezüstben látjuk a világot – Két bronzérem és egy ezüstérem a mérlegünk

Sportegyesületünk utánpótlásának kiemelt szakmai feladata volt a most vége tért világbajnokság. Hazai és nemzetközi versenyek után egy rövid pihenő beiktatása mellett a nyarat is végig edzettük, ennek köszönhetően bizakodva vártuk a nagy megméretést.

Annak ellenére, hogy némelyik versenyzőnek nehezen indult az év, de mire Dublinban leszállt a repülőgép, a motivációk is rendben voltak.

Az egyhetes verseny minden nap reggel 10-től estig tartott, ez a terhelés, mint fizikálisan, mind szellemileg nagy teljesítményt jelent versenyzőnek és edzőnek egyaránt.

Sokat jelentet, hogy néhány szülő is jelen volt a nem kis költséget jelentő eseményen, ahol nem „csupán” szurkolásukkal, hanem komoly háttértámogatást adva segítették munkánkat.

Fésű Lajos (Lalee) 32-es ágról szép győzelmekkel bejutott a legjobb 8 versenyző közé, ahol a további menetelését a világbajnok angol EVERILL ELIJAH tudta megállítani. Kár hogy sportágunkban nincs vigaszág, mert mivel Everill ismét megszerezte a világbajnoki aranyérmét, Lalinak esélye lett volna vigaszágon bronzot szerezni.

Az 5-8 helynek így is örülünk, mivel Lalee első éves junior. Ha a tanulás fontossága nem előzi meg a sportolói motivációt, lesz még sok lehetősége arra, hogy világbajnoki dobogóra álljon.

Farkas Julianna (Juti) light-contact szabályrendszerben egy nagyon kemény és technikás ír lány ellen kezdett és sajnos nem tudta kedvenc szabályrendszerében a továbbjutást jelentő győzelmet megszereznie. Sikerült viszont feldolgozni a rossz kezdést, mivel kick-light kategóriában legyőzte spanyol ellenfelét és bejutott a legjobb négy kőzé. Ott régi mumusa a cseh Hammerovát kapta ellenfélnek, de a cseh lágyt nem lehetett megállítani mert ahogy Jutit, úgy minden ellenfelét legyőzve mindkét szabályrendszert megnyert.

Farkas Julianna hat év válogatottság után ismét érmet szerzett világversenyen, ezért többszörös gratula!

Kolozsvári Kinga (Brutál Katica) nagy formát mutatva versenyezte vgig az évet, nem talált legyőzőre az egész év során, ezért bizakodtunk az újabb a világbajnoki sikerben is.

Nem kellet csalódnunk mivel Kinga végig jó formát mutatva sorra győzte le ellenfeleit. Kick-light kategóriában a verseny lebonyolítás szisztémája tréfált meg minket, mivel „bealudtunk” rossz bemelegítés miatt szoros mérkőzésen sajnos kikaptunk. Így maradt a bronzérem. A light-contat küzdelmekben meg sem álltunk a döntőig, de itt egy rém állomnak tűnő mérkőzésen vesztettük. Nem részletezem a mérkőzést a képek és a videó mindent elmond majd.

Gratulálunk Kingának szép sikert ért el, büszkék vagyunk rá! Köszönjük Dunaharaszti Város Kingának nyújtott támogatását!

Szép siker volt a versenyzőknek edzőnek és klubnak egyaránt!

image040 image065 image102 DSC_3025