Ausztria Classic Kick-box Világ Kupa – Innsbruck

Ausztria Classic Kick-box Világ Kupa – Innsbruck

Több mint 2000 versenyző nevezett a több mint 20 éve megrendezésre kerülő viadalra. Magyarországról több klub, közel 100 versenyzője vette fel a kesztyűt, hogy a világ legjobbjaival megküzdjön.

A győzelmet nem adták könnyen, mivel döntően 32-es és 16-os táblákról indultak a küzdelmek. A vívásra nagyon hasonlító pointfighting szabályrendszerben utóbbi években már megszokott módon arattak a magyarok, mivel a békéscsabai és csepeli versenyzők szinte minden kategóriában dobogón állt.

A folyamatos küzdelemben induló magyar harcosaink is remekeltek és kemény küzdelmekben több kategóriában érmeket szereztek. Ebben a szabályrendszerben klubunkat három válogatott versenyzőnk Farkas Julianna, Vigmond Richárd és Fésű Lalee, valamint az újoncnak számító Schneider Lili képviselte.

Schneider Lili a válogatottba kerülésért vív nagy csatát és ezen a versenyen szerettük volna tesztelni, hogy mire képes a nemzetközi mezőnyben. A főpróba nem sikerült mivel vereséget szenvedet agresszíven küzdő cseh versenyzőtől, viszont a mérkőzés tapasztalatait megbeszélve a májusban Szegeden megrendezésre kerülő Világ Kupára, ez a verseny jó előkészületnek számított.

Vigmond Richárd 16-os ágról indulva nyerte első mérkőzését, ahol sajnos megsérült az óra, de ennek ellenére egy gyors orvosi segítségnek köszönhetően vállalta a következő mérkőzést a világbajnok olasz ellen. A legjobb négy közé jutásért folyó küzdelemben, a nagyon technikás és gyors olasz győzött 2:1 aranyú pontozással, így Richárd lemaradt a dobogóról.

Farkas Julianna ebben az évben lépett a juniorok táborába és egy súlycsoporttal feljebb 60kg-ban versenyez. Juti nagy harci kedvvel küzdött mindkét mérkőzésén és jó formát mutatott a szegedi Világ Kupa előtti főpróbán. Evvel a győzelmével feladta a leckét súlycsoportjában lévő hazai válogatott versenyzőknek, mivel láthatóan a juniorok között is számolni kell vele.

Fésű Lalee utolsó éves cadet versenyzőként, nagy eséllyel indul minden nemzetközi versenyen, mivel rutinos és nagyon tehetséges válogatott versenyzőként idén képességeinek köszönhetően érmet várunk tőle az Európa bajnokságon. Lalee a várakozásnak megfelelően magabiztosan, nagy főlénnyel nyerte a versenyt és gőzerővel haladunk az idén Spanyolországban megrendezésre kerülő Európa bajnokság dobogójára vezető úton.

A tudósítás végére maradt a ring-harcosainkról szóló beszámolónk.

Válogatott Laszák Zoltán Eb és Vb érmeinek számát szeretné idén gyarapítani. Erre a világkupára is éremesélyesként érkezett és ennek megfelelően magabiztos győzelmeket aratva léphetet fel a dobogó tetejére. A döntőben ritkán látott ugró rúgásokat és sok bíró által még soha nem látott skorpió és szaltós baltarúgást is elhelyezett az ellenfél fején. A horvátországi Európa kupa megnyerése után „ gladiátorunk” most megnyerte a Világ kupát is!

Másik ring-harcosunk Elszaszer Dávid a horvát, szlovák, szlovén nemzetközi versenyek megnyerésével szintén éremeséllyel lépet a szorítóba. Az elődöntőben egy nagy ütőerővel rendelkező rutinos német versenyzőt győzött le, majd a másik ágon döntőbe jutott szintén német versenyzőt magabiztos 3:0-s pontozással megszerezte idei negyedik bajnoki övét.

Szép eredmények! Kalapot megemeljük versenyzőink előtt.

DSC_0931tn_DSC_0836tn_ DSC_0846tn_ DSC_0842tn_ DSC_0839tn_DSC_0923tn_ DSC_0916tn_ DSC_0912tn_ DSC_0909tn_ DSC_0893tn_ DSC_0886tn_