Full-contact 8-as torna Norvégia Oslo

A Magyar kick-boxosok  Roald Amundsen útját járták, két versenyzőnk is a csúcson lengette a zászlót

A norvég Olimpiai faluba már ott vagyunk, lehet hogy ez jó előjel….

Hétvégén Norvégiában,  Osloban  rendezték  azt a meghívásos nyolcas viadalt, ahová a magyar válogatott versenyzők közül 3 férfi és két női versenyzőnk kapott meghívást. A kiírás értelmében a Norvég Kick-box Szövetség minden súlycsoportba  nyolc versenyzőt hívott meg abból a célból, hogy egy szűkített, de válogatottan erős mezőnyben eldöntsék  ki tudja megszerezni a győzelmet. VB és EB érmes versenyzők két napon keresztül mérkőztek egymással, hogy megszerezzék a dicsőséget.

A magyar csapat három rutinos versenyzője Görbics Gábor,  Laszák Zoltán és  Brunner Boglárka mellett dr. Megyeri Csilla és a 18 éves Elszaszer Dávid alkotta a magyar csapatot.  A kiváló hangulatú és végig sportszerűen korrekt bíráskodás mellett szikrázó csatákat láthatott a szakmai közönség.  Görbics Gábor a Világ Játékok (Küzdősportok Olimpiája) győztes versenyzője hozta a tőle elvárt formát, első mérkőzését ír ellenfél ellen vívta, az első menet feltérképező, kiegyenlített küzdelme után viszont átgázolt ellenfelén. A döntőbeli ellenfele a nagy rivális MiltoGalarreta  norvég bajnok volt, aki nehéz ellenfélnek bizonyult.  Fej – fej mellett haladtak, de végül Gábor diadalmaskodott.

Laszák Zoltán a VB bronzérmes Szigetszentmiklós –Tököl  SE  versenyzője első mérkőzését a brazil  Adriano Amorin harcossal vívta. Végig izgalmas és színvonalas mérkőzésen, Zoltán 3:0 arányú pontozással győzött. Ebben a 71 kg-os  súlycsoportban indult a Szigetszentmiklós -Tököl SE  másik  ifjú versenyzője is, aki az olasz Matteo Calzuola ellenfelén aratott 3:0 arányú győzelmet és ezzel nagy meglepetést okozott a  világ elitjéhez tartozó versenyzők és edzők között egyaránt.

Dr.  Megyeri Csillának most nem sikerült  ilyen jól a bemutatkozás ő nem jutott tovább.

Brunner Boglárka  viszont első mérkőzését nagy önbizalommal és óriási átütőerővel  kezdte, végig nála volt az irányítás és 3:0 arányú pontozással  győzött, a német  ellen.

Szombaton ismét jó napot fogott ki a két szigetszentmiklósi versenyző, mivel a világ legerősebbjének tartott orosz ellenfelekkel kellett megmérkőzniük a döntőbe jutásért.  Elszaszer Dávid 2:1  arányú , Laszák Zoltán pedig 2:0 arányú pontozással  zárta  a döntőbe jutásért vívott  mérkőzését Shakhmar Aliev, illetve Aleksandr Ugrumov ellen. Mindkét fiú gladiátori teljesitményt nyújtott. Laszák Zoltán boldogan nyugtázta a  győzelmét, mivel  megtört az orosz ellenfelek elleni  rossz mérlege.

Elszaszer Dávid  győzelme  Aleksandr Ugrumov  orosz ellenfele felett nagy szenzáció volt a  tornán.  Dávid 18 éves kora ellenére komoly taktikai fegyelmezettség mellett   keménységben is megállta a helyét.  Így mind a két ágról Szigetszentmiklós-Tököl SE.  versenyző jutott  be a döntőbe, ilyen még nem fordult elő a ring harcban.

A Titán SE. két döntőbe jutott versenyzője Brunner Boglárka a norvég lánnyal lépett szorítóba, ahol az első menetben  kissé elaludt , így a megszerzett vezetést  a norvég világbajnok lány Birgit Reitan igyekezett is megtartani. Hiába erősített Boglárka a második és a harmadik menetben, sajnos nem tudta  már megfordítani az eredményt.

Az elmúlt évek magyar kick-box full-contact eredményeire jellemző volt néhány kiugró jó eredmény, a mostani, 2 aranyérem és 2 ezüstérem megszerzése biztató lehet a jövő tekintetében.

A csapatot kísérő  Gnyálin István Szigetszentmiklós-Tököl SE vezető edzője  is értékelte az eredményeket:

Klubunknak jelenleg  12 válogatott versenyzője van, döntően a light és a kick-light szabályrendszerben tartozunk  a  nemzetközi élmezőnyhöz.  A  tudatos építkezésnek köszönhetően  Laszák Zoltán ring-harcosunk mellett,  nagy örömet okozott a fiatal Elszaszer Dávid szereplése. Az hogy Dávidot indítottam ezen a tornán  részemről egy bátor húzásnak gondoltam, ami egy nem várt sikert hozott.  Ez is bizonyítja, hogy ha megalapozott teljesítmény van egy fiatal  sportoló mögött, annak kell ilyen bizalmat adni.

IF IF IF IF IF IF IF IF IF IF IF tn_IMG_2216 IF