Egyesületünk története

csapatEgyesületünk 1983-ban alakult, alapítói Gnyálin István és dr. Veres Attila, a sportág válogatott versenyzői voltak. 

Az ő irányításukkal Tökölön és Szigetszentmiklóson indult meg a szakmai munka.

A 80-as évek divatsportjának számító irányzat Tökölön és Szigetszentmiklóson is gyorsan hódított. Az első időszak szakmai célja közé tartozott a sportág megismertetése és megszerettetése. Sportrendezvényeken és beszámolókon mindenki meglepődött a magyar bajnoki címek és nemzetközi szintű csapat létrehozását célul tűző alapító mester tervein.
Ezeknek a céloknak teljesítéséhez nagy utánpótlás bázisra volt szükség és egy olyan széleskörű szakmai alap letételére, ami hosszútávon biztosítja az egyesület eredményességét.

Az első komolyabb megméretés két éves csapatépítő munka után, a korosztályos Budapest Bajnokságon való induláskor történt, ahol mindenki meglepetésére 7 aranyéremmel tért haza a csapat. A jó indulást egy tíz éves sikersorozat követte. Ebben az időszakban bármilyen utánpótlás versenyt rendeztek, azt összesítésben mindig egyesületünk nyerte.
Ettől az időszaktól kezdve nem csak versenyeztünk, hanem sok sikeres versenyt is rendeztünk a támogatóink és szponzoraink megelégedésére. Ezekben az években már megszűnt a kezdeti bizalmatlanság az ismeretlen sportággal szemben és munkánkkal kivívtuk környezetünk elismerését.

Az első tíz év sikeréért sokat köszönhetünk Dunavarsányi Petőfi TSZ -nek, Kisdunamenti Takarékszövetkezetnek, Kuncze Gábor, Kiss Lajos, Miklós Ferenc, Tomin Márton, Hoffman Pál, Uri József és Papp István uraknak támogató munkájukért.

Nem lenne teljes a történet, ha nem írnánk le ezen időszak sikeres versenyzői névsorát:

Lányok:
Dragovics Beáta, Gergics Ági, Kovács Betty, Kócs Ildikó, Németh Irén, Nagy Judit, Orosz Henrietta, Ráckevei Csilla, Skorka Edit, Pesuth Rita….

Fiúk:
Ásin Zoltán, Bolodár Péter Cseperkálo István, Batai Ferenc, Erdei Péter, Fodor Attila, Held Gábor, Horváth László, Marlyin László, Papp Zoltán, Szoboszlai Roland, Soós József, Szabó Zoltán, Nagy Gábor, Opre Krisztián, Kénoszt Viktor, Farkas Róbert

1992 évben Hoffman Pál biztatására, egyeztetve a Szigetszentmiklósi Önkormányzat vezetésével, az addigi szponzornevet elhagyva, felvettük a Szigetszentmiklós -Tököl SE. nevet. A két Önkormányzat alaptámogatásával és sok szponzorszerző tevékenységgel megkezdtük a klub felnőtt és nemzetközi szereplését.

A második 10 éves időszak továbbra is sok szakmai sikert hozott.

Világon egyedülálló eredményként hatszoros világbajnok versenyzővel büszkélkedhetünk Pesuth Rita személyében. E mellett sok magyar bajnok és válogatott versenyzőt nevelt egyesületünk. Ezek közé tartoznak Hudák Marianna és Kovács Betty VB ezüstérmes, Kócs Ildikó és Szoboszlai Roland EB bronzérmes, Wágner Vivien Vb, Eb aranyérmes, Laszák Zoltán Eb, Vb bronzérmes versenyzőink.

Továbbiakban is kiváló utánpótlás állt felnőtt versenyzőink mögött. Ők is hozták eredményeket:

Az éremszerzők névsora kibővült a következő nevekkel:

Leányok:
Hudák Mariann, Tresser Kata, Horváth Melinda, Leitner Emma, Szoboszlai Ingrid, Sokorai Karolin, Ágics Melinda, Wágner Vivien, Kovács Zsanett

Fiúk:
Opre Krisztián, Devecsai Zsolt, Hertling Tamás, Farkas Róbert, Kénoszt Viktor, Lengyel Imre, Ágics Roland, Zelenai Dávid, Páhi Péter és Páhi Tamás, Takács Péter, Vaszilkó Tibor, Laszák Zoltán, Albrecht Péter

Az elmúlt 31 év alatt több állami díjat is átvehettünk. Sportminiszteri kitüntetést kapott, Pesuth Rita, Kovács Betty és Gnyálin István. Pest megye legeredményesebb versenyzője és edzője díjat vehetett át, Pesuth Rita, Szoboszlai Roland, Hudák Marianna, Wágner Vivien, Laszák Zoltán, Olajos Enikő, Elszaszer Dávid és Kitti, Félsű Lali, Ahmad Ilias és edzőjük Gnyálin István.

Az indulásnál ígért eredmények teljesültek. Ma már mindenki büszke eredményeinkre.

12 feketeöves mester nevelkedett klubunkban. Négy helyszínen, több mint 100 sportoló edz egyesületünkben. Az utánpótlásért Németh Irén, Hudák Marianna, Spátay Tamás, Laszák Zoltán s Elszaszer Dávid felel, az egyesület működését és a szakmai munkáját továbbra is Gnyálin István 5 danos mester, a klub alapítója irányítja.

Az egyesület fő szponzorai voltak:

- Szigetszentmiklós Város Önkormányzata
- Tököl Önkormányzata

- Sportrend Kft

- Jenox Kft

- OBO Bettermann

- JULIUS K9

Csapatunk mire büszke?

Büszkék vagyunk arra, hogy az elmúlt 31 évben edzéseinken ezernél is több fiatallal sikerült megszerettetnünk  a sportolást és küzdősportunkat. Más sportágakban tovább sportolók között is találhatók nálunk nevelkedett versenyzők. A kiváló eredmények mellett sok, az életben sikeres és értékes embert neveltünk.

Hogy mit várunk a jövőtől?

-Egy sportot támogató politikát
-Eredményeket megbecsülő társadalmat
-Sportunkat anyagilag is támogató Önkormányzatot és helyi vállalkozókat
-Sok tanítványt

Elérhetőségünk:
Mobil: 30-9484-221
E-mail: szmtokolse@gmail.com

Mindenkit szeretettel várunk edzéseinken és versenyeinken!
Üdvözlettel:

Gnyálin István
SE. elnök